https://www.high-endrolex.com/10 У рамках програми «Polska pomoc» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.06.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

У рамках програми «Polska pomoc»

    З 29 травня до 4 червня українська делегація з числа дев’яти курсантів третіх курсів вищих навчальних закладів МНС України – Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси), Національного університету цивільного захисту України (м. Харків) та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, яку очолив начальник кафедри техніки факультету пожежно-рятувальної діяльності АПБ, кандидат технічних наук, доцент, підполковник служби цивільного захисту Сергій Стась, перебувала у Варшаві, у Головній школі пожежної служби Республіки Польща.
    Це був другий з чотирьох візитів, запланованих у рамках виконання програми «Polska pomoc» (польська допомога), що фінансується коштами Європейського Союзу через Міністерство закордонних справ Республіки Польща. Програма передбачає «навчальні візити студентів та викладачів ВНЗ пожежно-рятувального профілю Польщі та України» і є складовою частиною Угоди про співпрацю, яка була укладена їх (ВНЗ) керівниками за ініціативи польської сторони у квітні.
    Члени української делегації з числа курсантів протягом 34 годин під час навчальних та практичних занять мали змогу пройти мультимедійний тренінг з прийняття рішень «Повінь», також ознайомитися з Європейською системою захисту населення та системою підготовки і навчання пожежників-рятувальників у Республіці Польща (на прикладі Головної школи пожежної служби у м. Варшава) та в інших країнах Європейського Союзу, з особливостями програми «RIZEX», що симулює ризик небезпечних випадків в будівлях, зі специфікою і принципами діяльності пожежно-рятувальних частин у м. Варшаві, організацією рятувальних дій на тактичному рівні при надзвичайних ситуаціях в міських агломераціях, з європейськими методами ліквідації наслідків аварій, використанням рятувального і пожежного обладнання в міських умовах. А підполковник служби цивільного захисту Сергій Стась прочитав 12-годинний курс лекцій для курсантів Головної школи пожежної служби на тему «Проектування пожежної техніки», при цьому кожне із занять закінчувалося контрольним опитуванням у формі тестів.

 


Кафедра техніки ФПРТ,
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10