https://www.high-endrolex.com/10 «Вченими не народжуються, вченими стають!» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

«Вченими не народжуються, вченими стають!»

    Вже вдруге переможцем конкурсу «Кращий курсант (студент) – науковець Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України» (за підсумками 2010 та 2011 років) став курсант 4 курсу факультету пожежно-рятувальної діяльності Артур Борщов. Перемога Артура була цілком прогнозованою, адже він – єдиний курсант академії, який входить до складу авторського колективу, що одержав патент. Це патент № 54967 на корисну модель «Лабораторний стенд для визначення критичного(гасячого) діаметра», який можна використовувати для проведення лабораторних занять у профільних вищих навчальних закладах.
    З вересня 2009 року Артур Борщов є активним членом товариства курсантів та студентів кафедри хімії та процесів горіння. Він брав участь у багатьох наукових конференціях як внутрішньоакадемічних, так і міжвузівських. Після отримання патенту на корисну модель, Артур зробив ще один винахід – «Лабораторний стенд для дослідження гасіння полум’я вогнегасними порошками», який направлено на розгляд до Державного департаменту інтелектуальної власності.
    Як стверджує науковий керівник курсанта А. Борщова професор кафедри хімії та процесів горіння, кандидат хімічних наук Георгій Єлагін, «Артур – сумлінний курсант, який гарно навчається, вирізняється творчим підходом до вирішення поставлених задач і самостійно працює над створенням пристроїв для проведення експериментальних робіт».
Ганс Сельє (видатний канадський психофізіолог ХХ століття) казав: «Вченими не народжуються, вченими стають». Наукою може займатися кожний, головне – мати бажання і наполегливо працювати!

На фото: Артур Борщов

Олексій Азаркін,
курсант 3 курсу факультету
пожежно-рятувальної діяльності
Фото Сергія Федоренка,
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10