https://www.high-endrolex.com/10 Курсантські нотатки про табірні збори | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.06.2011
НУЦЗУ

Курсантські нотатки про табірні збори

Багато корисного ми дізналися на заняттях з пожежно-рятувальної підготовки (ПРП), радіохімічного та бактеріологічного захисту (РХБЗ), медицини надзвичайних ситуацій (МНС). На практичних заняттях з РХБЗ ми пройшли окурювання та самогасіння. Першокурсники виконували ці нормативи дотримуючись всіх правил техніки безпеки, тому все обійшлося без ушкоджень і травм. Дехто намагався  подолати вогонь і затушитися  ще раз. На ПРП ми відпрацювали навички підйому по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху та бігу стометровою  смугою з перешкодами. А на МНС навчалися накладати різні види пов'язок і  переносити  постраждалих, надавати першу медичну допомогу: проводити закритий масаж серця та штучне дихання, діяти і допомагати при утопленні, ураженні електричним струмом, грозою та блискавкою, травмах, опіках, пораненнях.  Також дуже цікавими були заняття з військової топографії, де навчальні групи шукали правильну дорогу рухаючись по азимуту. Загалом, навчання  на  полігоні нам дуже подобаються, тому, що ми дізнаємось багато нового і вдосконалюємо свої навички рятувальників. Не забувають у таборі звучати команди «Збір». Здійснюючи марш-переходи, курсанти відпрацьовують  перенос постраждалих на руках та на плащ-палатках.
Якою б важкою не була рятувальна наука та завжди є сили на спорт і культурні заходи. Впродовж  тижня відбувались ігри у футбол та волейбол. Змагання були дуже напруженими і цікавими. У суботу відбулися  перегони між факультетами з підтягування, де перше місце зайняли курсант факультету пожежної безпеки  Мартиненко Максим та  курсант факультету оперативно-рятувальних сил Оксенюк Антон показавши результат 27 раз. У неділю особовий склад курсів відвідав Історико-краєзнавчий музей та картинну галерею м. Чугуєва, а ввечері у клубі навчального полігону відбувся концерт за участі талановитих курсантів. Також участь у концерті узяв командир взводу  факультету оперативно-рятувальних сил  лейтенант служби  цз Дмитро Булавка. Це справжній віртуоз, талановитий музикант. Його гра на акордеоні захоплювала всіх, хотілося водночас і співати, і танцювати, і аплодувати.  Ми отримали багато позитивних емоцій та вражень. Загалом  курсанти ведуть цікаве, різноманітне та насичене життя і всі задоволені перебуванням у навчальному центрі.
Першого червня колектив курсантів відрядив однокурсників слухачів Азербайджанської Республіки додому. Там  у них триватиме стажування. За цей навчальний рік університет дав їм багато знань і навичок ,тому ми впевнені, що вони гідно пройдуть стажування і покажуть все, чого навчились.
Також на цьому тиждні для зустрічі з особовим складом 1-го курсу факультету  пожежної безпеки  приїздив заступник начальника факультету  полковник служби цз Ростислав Черепаха. Він привітав курсанта  Сергія Заярського    за отримання «срібла»  на Чемпіонаті України із спортивного орієнтування. Ростислав Елійович  вручив "Листи подяки" батькам слухачів республіки Азербайджан із словами вдячності за виховання синів, якісне виконання завдань та відмінну службову дисципліну впродовж  навчального року. 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Рада самоврядування 1-х курсів

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10