https://www.high-endrolex.com/10 У м. Вишневому завершилися міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту, присвячені пам’яті Героїв Чорнобиля | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

У м. Вишневому завершилися міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту, присвячені пам’яті Героїв Чорнобиля

Урочисте відкриття змагань пройшло на території київського меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни». На ньому були присутні представники МНС України, Міністерства культури і туризму України, Київської міської та обласної держадміністрацій, представники управлінь МНС України в областях, ветерани пожежної охорони та МНС, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, а також рідні та близькі померлих пожежників-чорнобильців, серед яких були Сергій Миколайович Титенок – син Героя України Миколи Титенка та Наталя Іванівна і Павло Опанасович Правики – батьки Героя Радянського Союзу, Кавалера Почесної відзнаки Президента України – зірки «За мужність» (нагороджений посмертно), лейтенанта внутрішньої служби Володимира Правика, випускника Черкаського пожежно-технічного училища (нині Академія пожежної безпеки) 1982 року.
Відкрив ХХІV Міжнародний меморіал з пожежно-прикладного спорту Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.
Змагання, головною метою яких є вшанування подвигу пожежників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, були започатковані у 1987 році згідно з рішенням Міністерства внутрішніх справ Радянського Союзу та Президії ЦРСТ «Динамо». Цього року участь у них взяли 16 команд з 9 країн світу (Росії, Республіки Білорусь, Казахстану та країн Прибалтики), а також спостерігачі з Німеччини та Кореї. Україну представляла збірна команда з пожежно-прикладного спорту, команди АПБ, Київщини, Волині, АР Крим та юнацька збірна, у складі якої виступав курсант першого курсу АПБ Андрій Римар.
У програму Меморіалу увійшли змагання з підйому по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної вежі, пожежна естафета, стометрова смуга з перешкодами та бойове розгортання. Чемпіоном стала збірна команда з пожежно-прикладного спорту Республіки Білорусь, срібним призером – збірна України, бронзовим – збірна команда Київщини.
Приємно, що в особистому заліку член збірної команди України, випускник Академії пожежної безпеки (нині проживає і працює в АР Крим), майстер спорту України міжнародного класу з пожежно-прикладного спорту Андрій Ватолін не тільки посів друге місце у вправі зі штурмовою драбиною, а й встановив новий рекорд України – 12,95 сек. У цій же вправі увійшов у вісімку кращих та виступав у півфінальному забігу член команди АПБ, майстер спорту України з пожежно-прикладного спорту, курсант п’ятого курсу Віталій Новгородченко.

 


На фото: моменти змагань.

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10