https://www.high-endrolex.com/10 Черкаські рятувальники змагалися за звання «Богатир-рятівник 2011» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Черкаські рятувальники змагалися за звання «Богатир-рятівник 2011»

    29 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей на спортивно-розважальному комплексі «Бочка», що розташований у м. Черкасах на березі Дніпра, пройшло спортивно-розважальне шоу «Богатир-рятівник 2011», участь в якому взяли команди факультетів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України та команда УМНС України в Черкаській області.
    Подібне спортивне свято Академія пожежної безпеки проводить за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації вже четвертий рік поспіль з метою популяризації здорового способу життя, протипожежної пропаганди та утвердження престижу пожежно-рятувальної служби МНС України.
    Очолив суддівську колегію багаторазовий Чемпіон світу з богатирського багатоборства у складі збірної України, дворазовий віце-богатир України, кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеня Віктор Юрченко. Під час відкриття свята він побажав спортсменам дійти до кінця з високими результатами і без травм.
    Змагання проходили поетапно у шести видах. Першим видом змагань була «Рятувальна тяга»: спортсмени попарно за допомогою двох канатів намагалися за одну хвилину перетягнути на відстань 15 метрів пожежний автомобіль. Другий вид змагань називався «Залізна витримка»: усі члени команди одночасно на витягнутих руках, не згинаючи ліктів, утримували якомога довше перед собою на металевій трубі 10 пожежних рукавів. Під час третього етапу «Пожежна прогулянка» спортсмени переносили з місця старту на якомога довшу відстань вантаж загальною вагою 300 кг. Четвертим видом змагань був «Автопідйомник»: кожен по черзі піднімав та перекидав поперед себе на три повних оберти автомобільну шину вагою близько 300 кг. У п’ятому виді змагань, який називався «Комплексна естафета», спортсмени переносили мішки з піском вагою 80 кг, за допомогою пожежного багра перетягували колоду вагою близько 100 кг та перетягували пожежний автомобіль АПД-2.
    Заключним етапом була «Пожежна карусель». На спеціально обладнаній конструкції загальною вагою 50 кг, яка кріпилася на величезному важелі, закріпленому в центрі кола діаметром 5 метрів, стали чотири дівчини (для ваги). Кожен із спортсменів на зігнутих в ліктях руках піднімав важіль і, штовхаючи імпровізовану карусель поперед себе, намагався пройти якомога більшу відстань. Вправність у цьому виді продемонстрував під час показового виступу Віктор Юрченко. З кожним колом він запрошував на «подіум» ще одну пару дівчат і завершив виступ, покатавши на «каруселі» аж вісьмох красунь.
    За підсумками змагань найсильнішими юнаками виявилися курсанти факультету пожежно-профілактичної діяльності, друге місце вибороли курсанти факультету пожежно-рятувальної діяльності, третє – рятувальники з управління МНС України в Черкаській області, четверте – студенти факультету цивільного захисту та техногенної безпеки, п’яте – курсанти факультету управління. Звання «Богатир-рятівник 2011 року» виборов курсант третього курсу факультету пожежно-профілактичної діяльності Олександр Поперечний.
    Нагородження переможців проводили ректор Академії пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь, головний суддя Віктор Юрченко та присутній на святі начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Вадим Береза.
    Один із найсильніших людей України В. Юрченко констатував той факт, що з кожним роком рівень організації свята та майстерність спортсменів значно зростають.
    Протягом усього заходу, в перервах між етапами гостей розважали учасники творчих колективів академії, проводилися спортивні ігри та вікторини для присутніх на святі дітей, серед яких були мешканці Кропивнянського дитячого будинку, розташованого у Золотоніському районі Черкаської області, яким опікується Академія пожежної безпеки.
Найменших із глядачів організатори свята пригощали солодощами та морозивом від спонсорів. А від дитячого торгівельно-розважального центру «Пластилін» діти отримали спеціальні пластикові ігрові картки.
    Завершилося свято традиційною курсантською кашею, а точніше, курсантським обідом на березі Дніпра, яким кухарі академії щедро пригощали усіх бажаючих.

 

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10