https://www.high-endrolex.com/10 НА ПОКЛОН ДО КОБЗАРЯ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

НА ПОКЛОН ДО КОБЗАРЯ

    24 вересня 38 вихованців Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) з числа курсантського та студентського самоврядування відвідали Шевченківський національний заповідник у м. Каневі.
    Вшановуючи пам'ять великого Кобзаря, курсанти та студенти поклали квіти до могили Тараса Григоровича Шевченка та схилили голови у глибокому поклоні. Після цього відбулася екскурсія по музею-заповіднику Т.Г. Шевченка, реставрацію якого з ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича було завершено у цьому році до Дня незалежності України. Оновлений музей набув європейського вигляду, більшість експонатів представлена на банерах та мультимедійних екранах, але найбільш цікавою для відвідувачів є виставка оригіналів робіт та особистих речей Т.Г. Шевченка. Залишаються надовго у пам’яті і враження від відвідування світлиці великого поета, яка хоч і була збудована та відкрита у 2006 році, але оформлена у стилі ХІХ сторіччя.
    На зворотному шляху до Черкас екскурсанти пообідали смачною кашею серед мальовничої природи канівського краю.
Екскурсія видалася цікавою, а враження від прекрасних краєвидів та чудово проведеного часу переповнювали кожного.
Курсанти та студенти дуже вдячні за поїздку керівництву академії, у першу чергу, ректорові полковнику с.ц.з. Миколі Андрійовичу Кришталю, першому проректорові Миколі Івановичу Омельченку, проректору академії – декану ФЦЗ та ТБ Тетяні Володимирівні Нікітіній.




 

В.о. голови Ради курсантського, студентського та слухацького самоврядування АПБ
сержант служби цивільного захисту
Олена Борсук
Фото Лесі Мандрик
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10