https://www.high-endrolex.com/10 КРАЩЕ ОДИН РАЗ ПОБАЧИТИ, ЧИМ СТО РАЗІВ ПОЧУТИ! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

КРАЩЕ ОДИН РАЗ ПОБАЧИТИ, ЧИМ СТО РАЗІВ ПОЧУТИ!

    Академію пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України відвідали представники ТОВ «Вебер Рескью Україна» компанії «Weber–Hydranlik», яка є провідним німецьким виробником гідравлічного та пневматичного аварійно-рятувального обладнання. Очолювали делегацію експерт-менеджер Томас Вольк та інструктор Рейнер Стубер. Вони привезли до академії зразки сучасного європейського аварійно-рятувального обладнання та техніки, які продемонстрували курсантам академії під час проведення відкритого показового уроку.

    Майбутні українські рятувальники мали змогу побачити у роботі нові європейські, легкі та зручні у застосуванні зразки розтискувачів, різаків, домкратів, підйомних подушок, пристроїв контролю викиду в атмосферу шкідливих речовин тощо. Як стверджує Томас Вольк, багаторічний досвід плідної співпраці компанії «Weber–Hydranlik» з такими відомими виробниками пожежних та рятувальних автомобілів в Європі, як «Albert Ziegler», «Iveco Magirus», «Metz», «Rosenbauer», сьогодні вдало застосовується і в Україні.

    «Моя команда, яка сьогодні представляє ТОВ «Вебер Рескью Україна», працює на території Східної Європи, Африки та Азії, – розповідає пан Вольк. – Загалом, на компанію «Weber–Hydranlik» працює 40 інструкторів, закріплених за різними країнами світу. Вони кожного тижня проводять триденні навчання у різних регіонах цих країн (один раз на рік у кожному), присвячені роботі рятувальників під час ліквідації надзвичайних ситуацій та рятування людей із застосуванням сучасного аварійно-рятувального обладнання, Сценарії проведення таких Днів рятівника включають, зокрема, інсценування подій, що трапляються на автошляхах під час дорожньо-транспортних пригод.»

    Представники компанії «Weber–Hydranlik» не тільки продають пожежно-рятувальне обладнання свого виробництва, а й проводять велику ознайомчу роботу щодо технічних новинок та методів їх застосування. Поталанило і курсантам Академії пожежної безпеки, адже саме їм підкорювати майбутнє!

    І хоч нині оперативно-рятувальні підрозділи МНС України потерпають від недостатнього фінансування, хто знає, можливо, вже у найближчі роки ситуація зміниться на краще, і кожен із українських рятувальників буде просто зобов’язаний мати навички роботи із аварійно-рятувальною технікою та обладнанням новітніх європейських зразків!

 

 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10