https://www.high-endrolex.com/10 ВПЕВНЕНИМИ КРОКАМИ ДО СПОРТИВНИХ ВЕРШИН | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ВПЕВНЕНИМИ КРОКАМИ ДО СПОРТИВНИХ ВЕРШИН

    Вісімнадцятирічний курсант 2 курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Микола Сентюров виборов друге місце на Відкритому чемпіонаті Полтавської області з жиму штанги лежачи та екстремального жиму, який пройшов у м. Лубни під патронатом Лубенської Бездопінгової Федерації пауерліфтингу.
    Участь у змаганнях брали спортсмени віком від 15 до 55 років. У вправі «жим лежачи» боролися 40 спортсменів, а у екстремальному жимі – 19. Микола Сентюров змагався з жиму штанги лежачи серед дорослих та юніорів в безекіпірувальному дивізіоні за версією IPF у ваговій категорії до 90. Піднявши штангу вагою 147,5 кг, вісімнадцятирічний спортсмен виконав норматив кандидата у майстри спорту (до майстра спорту не вистачило лише 2,5 кг ваги) і, маючи аж сімох суперників (у цій ваговій категорії), поступився перемогою лише своєму дев’ятнадцятирічному землякові із м. Прилуки Чернігівської області, з яким разом тренувався, навчаючись у школі. Під час нагородження Миколі Сентюрову вручили і посвідчення кандидата у майстри спорту з жиму штанги лежачи.

    У дитинстві Микола близько п’яти років займався кіокушин-кай карате. А з 16 років серйозно захопився пауерліфтингом, з якого вже має перший дорослий розряд.
    Пауерліфтинг (від англ. powerlifting: power – сила, lift – піднімати) – силовий вид спорту, суть якого полягає у подоланні якнайбільшої ваги. Його також називають силовим триборством, зважаючи на те, що у якості видів змагань він включає три вправи: присідання зі штангою на плечах, тягу (підйом штанги) та жим штанги лежачи на горизонтальній лавці, які в сумі визначають кваліфікацію спортсмена.
    На змаганнях з пауерліфтингу на першість Черкаської області у травні 2010 року Микола Сентюров підняв 292,5 кг у тязі, 170 кг у присіданні та 130 кг у жимі штанги лежачи.
    В Академії пожежної безпеки хлопця знають і як здібного шахіста. Він – учасник усіх змагань на першість академії з шахів та шашок.
   Нині особисті плани Миколи Сентюрова пов’язані з одночасним опануванням професії рятувальника, отриманням вищої освіти та подальшими успіхами у спорті. Молодий спортсмен наполегливо тренується по півтори години на день під керівництвом досвідченого черкаського тренера – майстра спорту з важкої атлетики Віктора Панасенка, та, реально оцінюючи свої сили, планує виконати нормативи майстра спорту з жиму штанги лежачи вже найближчим часом.

 

На фото: курсанта Миколу Сентюрова вітає з черговою спортивною

перемогою ректор АПБ полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь

Світлана Єренкова
Фото Миколи Шарого
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10