https://www.high-endrolex.com/10 АТЕСТАЦІЮ ПІДТВЕРДЖЕНО! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

АТЕСТАЦІЮ ПІДТВЕРДЖЕНО!

     Кінологічні розрахунки кінологічної служби Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) повернулися із м. Ромни Сумської області, де вони з 15 по 20 вересня брали участь в атестаційні випробуваннях (проводяться два рази на рік) пошуково-рятувальних розрахунків кінологічної служби підрозділів МНС України по класу «А» і «В».
Традиційно випробування проводилися на базі другого аварійно-рятувального загону ГУ МНС України у Сумській області. До участі в них були допущені 30 пошукових собак із міст Київ, Дніпропетровськ, Харків, Ужгород, Вінниця, Маріуполь, Черкаси, Ромни, АР Крим та вісім собак із Росії.

    Академія пожежної безпеки була єдиним навчальним закладом, що взяв участь в атестації, адже поки що це єдиний навчальний заклад МНС України, який розвиває на своїй базі кінологічну службу. До атестації він представив три раніше атестовані кінологічні розрахунки із собаками породи лабрадор (за правилами навіть атестовані кінологічні розрахунки мають підтверджувати свою атестацію два рази на рік, інакше розрахунок виключається із Реєстру ООН міжнародних місій з пошуково-рятувальних робіт).
    До честі черкаських рятувальників з Академії пожежної безпкки кінологічні розрахунки у складі провідника курсанта 3 курсу Вадима Корвата і собаки Ази та провідника курсанта 2 курсу Максима Прута і собаки Рони за результатами пошуку людей у природному середовищі підтвердили свою атестацію по класу «А». А от кінологічний розрахунок у складі провідника курсанта 4 курсу Сергія Рудкіна та лабрадора Вести не тільки підтвердив свою атестацію, а й виборов перше місце.
    Головний суддя змагань Клаус Петт високо оцінив роботу кінологів Академії пожежної безпеки та назвав їх кращими у пошуку постраждалих у лісі.
    До уваги суворої суддівської комісію черкаські рятувальники також представили найменшого з вихованців своєї кінологічної служби – чотиримісячну вівчарку із кличкою Бест (провідник – курсант 2 курсу Ігор Максимов). Бест успішно пройшов тестування на мотивацію (реакцію на предмети та людей) та був визнаний собакою, що має здібності до навчання у пошуку людей.
    «Плануємо, що Бест зможе пройти атестацію вже наступної весни, – ділиться планами начальник НПРЧ АПБ майор служби цивільного захисту Дмитро Лесечко, який не просто супроводжував курсантів–кінологів з їх вихованцями у м. Ромни, а й щодня опікується їх проблемами та процесом виховання собак. – У нашої кінологічної служби великий потенціал: ми маємо не тільки талановитих кінологів та здібних собак, а й велику зацікавленість та підтримку з боку ректора навчального закладу полковника служби цивільного захисту Миколи Кришталя. За потреби можемо надати реальну швидку допомогу у пошуку людей і в Україні, і в інших країнах Європи».

 

 

На фото: працює кінологічний розрахунок АПБ

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10