https://www.high-endrolex.com/10 ІЗ ВДЯЧНІСТЮ, ПОВАГОЮ Й ЛЮБОВ’Ю | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ІЗ ВДЯЧНІСТЮ, ПОВАГОЮ Й ЛЮБОВ’Ю

    24 вересня 2010 року для ветерана Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України Марії Миколаївни Вигівської обов’язково стане пам’ятним днем. Адже саме цього сонячного вересневого дня завершилася її 37-річна трудова діяльність у речовій службі академії – навчального закладу, з яким вона була з моменту його створення, переживала усі віхи його становлення та розвитку і де працювала ще протягом десяти років після виходу на пенсію.

    Курсанти довірливо і ласкаво називали її «тьотя Маша», а згодом – «бабуся Маша» – за тепло щедрої жіночої душі, мудрість, чуйність та доброту. Відірвані від дому, у своїх суворих курсантських буднях, таємно, щоб не демонструвати оточуючим слабинку характеру, бігали до неї за материнськими порадами, ділилися найпотаємнішим.

    Марія Миколаївна пам’ятає імена більшості з випускників, і всі до одного випускники пам’ятають її. Багато з них, навіть будучи вже самі поважними ветеранами, полковниками та підполковниками, передають Марії Миколаївні вітання, телефонують та обов’язково навідують, коли приїздять на зустрічі випускників.

    24 вересня на ранковому розводі навчальний заклад проводжав Марію Миколаївну Вигівську на заслужений відпочинок. Від імені колективу теплі слова вдячності, поваги та любові висловив дорогій колезі ректор академії полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь. Він вручив Марії Миколаївні не тільки квіти та вітальний адрес, а й цінні подарунки та грошову премію. Вітання та подарунки отримала вона і від профспілкової організації та курсантів. Зі щирими словами подяки звернулася і сама до присутніх, аж сльози навернулися на очі…

    Схвильовані були й працівники, курсанти та студенти. Цього ранку проходження особового складу стройовою ходою по плацу академії (що завжди завершує ранкові розводи) було по-особливому урочистим, адже на трибуні стояла бабуся Маша! Віднині вона більше не господиня величезного речового складу академії, лише шановна і дорога людина, яку будуть з радістю чекати у гості на всі свята.


 

Світлана Єренкова
Фото Миколи Шарого
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10