https://www.high-endrolex.com/10 ОЛІМПІЙЦЕМ МОЖЕ СТАТИ КОЖЕН | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ОЛІМПІЙЦЕМ МОЖЕ СТАТИ КОЖЕН

    В рамках Олімпійського тижня в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) пройшла зустріч черкаських спортсменів-олімпійців студента першого курсу факультету цивільного захисту та техногенної безпеки АПБ Сергія Куліша та його тренера Миколи Вдовиченка з курсантами першого курсу.

    Представила видатних спортсменів, чиї спортивні досягнення є гордістю України, начальник кафедри фізичної підготовки, майстер спорту України з кульової стрільби та з професійно-прикладної стрільби підполковник служби цивільного захисту Наталія Калашник. Вона ж розповіла присутнім на зустрічі курсантам про Всесвітній олімпійський рух, який включає проведення Олімпійських та Параолімпійських ігор, Юнацьких олімпійських ігор та Весвітніх ігор з не олімпійських видів спорту. «Олімпійцем може стати кожен! – впевнена Наталія Калашник. – Головне – бажання та наполегливі тренування».

    Про важливість щоденних тренувань, терпіння та цілеспрямованості говорив і Сергій Куліш – срібний призер у стрільбі з пневматичної гвинтівки Перших юнацьких Олімпійських ігор (відбулися наприкінці серпня в Сінгапурі), майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби. На особистих Всеукраїнських змаганнях з кульової стрільби з пневматичної гвинтівки серед молоді, які пройшли на початку вересня у м. Сімферополі, Сергій виборов ІІ місце. Відповідаючи на запитання, юний олімпієць розповів про свої спортивні досягнення, режим тренувань та найближчі плани.

    Було що сказати і його молодому тренерові Миколі Вдовиченку. Він – срібний призер (з кульової стрільби – гвинтівка 50 м лежачи 60 пострілів) ХХІV Всесвітньої літньої Універсіади 2007 року у м. Бангкоку (Таїланд), майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, випускник Академії пожежної безпеки 2009 року. Після завершення навчання в академії навчався у Львівському державному університеті фізичної культури та спорту. Стрільбою займається з п’ятнадцяти років. З вісімнадцяти – поєднує виступи на спортивних змаганнях з тренерською роботою. За цей час підготував одного майстра спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, п’ять майстрів спорту та трьох кандидатів у майстри спорту. Працює тренером у парі з майстром спорту України з кульової стрільби Наталею Чепурною (теж випускниця Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, чемпіон (з кульової стрільби – гвинтівка 50 м лежачи 60 пострілів) ХХІV Всесвітньої літньої Універсіади 2007 року у м. Бангкоку (Таїланд).

    Микола Вдовиченко впевнений, що для перемоги потрібно правильно налаштувати спортсмена. «Стрільба – непередбачуваний вид спорту, – констатував він, – показники стрільця багато в чому залежать від його емоційного стану. А тому перед змаганнями потрібно виключити із життя всі негативні речі, переживання, емоції, нервову напругу…»
Микола також впевнений у тому, що видатним спортсменом у стрільбі може стати кожен, хто має необхідні фізичні дані. «Якщо бажаний результат не приходить відразу, ні в якому разі не варто впадати у відчай. Наполегливі тренування обов’язково завершаться успіхом!» – стверджує молодий тренер.

    Олімпійський урок пройшов під егідою відділення національного олімпійського комітету в Черкаській області, відділення Олімпійської академії України в Черкаській області та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної держадміністрації, які поповнили бібліотечний фонд навчального закладу великою кількістю олімпійських путівників, навчальних та методичних посібників, присвячених історії Олімпійських ігор, становленню та розвитку сучасного олімпійського руху, олімпійській освіті у школі, ХХI зимовим олімпійським іграм 2010 року у Ванкувері та Юнацьким олімпійським іграм 2010 року у Сінгапурі. Цінним подарунком стала і гарно ілюстрована цікава книга документальних нарисів про історію створення, визнання і становлення Національного олімпійського комітету України та участь українських спортсменів в найпрестижніших змаганнях сучасності – зимових і літніх Олімпійських іграх.

 

 

Світлана Єренкова
Фото Миколи Шарого

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10