https://www.high-endrolex.com/10 Українська делегація повернулась із Польщі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.05.2011
НУЦЗУ

Українська делегація повернулась із Польщі

21-го травня українська делегація, у складі якої були курсанти Національного університету цивільного захисту України Юлія Аверіна, Михайло Бондаренко та Віталій Попов, повернулась із Польщі. Майже тиждень майбутні рятувальники стажувались у Головній школі пожежної служби Республіки Польща. З приводу побаченого та почутого вони охоче поділились своїми враженнями із прес-службою навчального закладу.

«Пожежна безпека у цій країні є у великій пошані. – говорить четвертокурсниця факультету пожежної безпеки Юлія Аверіна. - Тому підготовці кадрів для пожежної охорони з боку уряду приділяється велика увага. Основне – це професійна компетентність. Важливо, аби пересічна людина добре володіла інформацією стосовно своєї безпеки життєдіяльності. У кожній області, районі міста функціонують такі громадські організації, як Червоний Хрест, групи порятунки, групи кризисного управління, групи психологів та групи гуманітарної підготовки. Слід зазначити, що Головна школа пожежної служби Республіки Польща активно впроваджує програму The Project Fire Com, метою якої є повна відповідність європейським рамкам кваліфікації (European Qualifications Framework).Це – професійна компетентність випускників та вільний рух країнами, що є учасниками цієї організації, курсантів та студентів».
«Нами було прослухано лекції з організації рятувальних дій на тактичному рівні в надзвичайних ситуаціях у міських агломераціях, - ділиться четвертокурсник факультету оперативно-рятувальних сил Михайло Бондаренко, - а також нам було представлене програмування RIZEX, котре стимулює ризик небезпечних випадків у будівлі. Ми ознайомились із специфікою і принципами діяльності добровільної пожежно-рятувальної частини у невеличкому місті Непокаланова, де побачили, як монахи, попри свої присяги, вже понад сто років забезпечують безпеку свого маленького містечка, об’єктової пожежно-рятувальної частини в аеропорту. Саме тут наша делегація побачила і мала змогу випробувати техніку, за допомогою якої гарантується безпека пасажирів та екіпажу в разі виникнення надзвичайної ситуації, та районної пожежно-рятувальної частини, де ми на власні очі спостерігали, як працюють наші польські колеги».
«Для українських рятувальників,- говорить четвертокурсник соціально-психологічного факультету Віталій Попов, - було організовано екскурсії до Палацу Короля Яна III Собєскі, до музею видатного композитора Фредеріка Шопена та до Старого міста, який знаходиться у центрі Варшави. Ми побачили багато пам’яток архітектури, побували у пам’ятних місцях польського міста».
Як зазначив помічник ректора з питань міжнародного співробітництва майор служби ЦЗ Денис Лєбєдєв, наступна група курсантів Національного університету цивільного захисту України стажуватиметься у Головній школі пожежної служби Республіки Польща відповідно до спільної угоди про співробітництво між навчальними закладами з 29-го травня до 3-го червня.

Підготувала Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Юлії Аверіної.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10