https://www.high-endrolex.com/10 Діяльність Національного університету цивільного захисту України – відверта, публічна, своєчасна | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.05.2011
НУЦЗУ

Діяльність Національного університету цивільного захисту України – відверта, публічна, своєчасна

Згідно до Наказу ректора  НУЦЗУ «Про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в університеті», який підписано у зв’язку з набранням чинності Законів України від 13 січня 2011 року № 2938-VI «Про внесення змін до Закону України «Про інформацію» та від 13 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації», проректор по роботі з персоналом, полковник служби цивільного захисту Попов  Вадим Михайлович призначений  в університеті відповідальною посадовою особою за забезпечення доступу запитувачів до інформації. Спеціальним структурним підрозділом, який відповідає в установленому порядку за доступ до публічної інформації, визначено  відділ організаційно-контрольної роботи. Відповідно до повноважень в НУЦЗУ здійснюється  розгляд запитів громадян,  оперативно вживаються дієві заходи щодо усунення перешкод у реалізації законних прав та інтересів громадян, забезпечується реагування на інформаційні запити ЗМІ,  систематично та оперативно діє оприлюднення і оновлення інформації про діяльність університету на веб-сайтах навчального закладу та МНС України.
Між тим, іноземні журналісти можуть вільно працювати в Україні без попередньої акредитації в Міністерстві закордонних справ. Про це повідомив українських журналістів  речник МЗС Олександр Дикусаров. Акредитація скасована, починаючи з 9 травня, коли набув чинності закон про доступ до публічної інформації. За словами пана Дикусарова  обмеження для іноземних журналістів, так само, як і для їхніх українських колег, діятимуть лише в разі відвідування заходів в органах державної влади. Для цього, згідно із новим законом, міністерства та відомства мають право вимагати попередньої акредитації представників ЗМІ, незалежно від їхнього громадянства.
 
Сергй Мішенін,
начальник сектора ВзГ та ЗМІ НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10