https://www.high-endrolex.com/10 СЕРГІЙ КУЛІШ – ЗНОВУ ЧЕМПІОН! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.02.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

СЕРГІЙ КУЛІШ – ЗНОВУ ЧЕМПІОН!

    Майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, студент 1 курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Сергій Куліш, який є вихованцем КДЮСШ №2 – ШВСМ (тренери – випускники Академії пожежної безпеки Наталя Чепурна і Микола Вдовиченко) став чемпіоном серед юнаків на Міжнародних змаганнях з пневматичної зброї, які проходили з 26 січня по 1 лютого у місті Мюнхені (Німеччина).
    Як стверджує сам Сергій, «удача на змаганнях зі стрільби – річ мінлива, а результат – непередбачуваний». Минулого року на подібних Міжнародних змаганнях у м. Мюнхені Сергій Куліш, виконуючи вправу «60 пострілів за 1 годину 45 хвилин», показав результат у 596 очок із 600 можливих і посів третє місце. Цього ж разу на першому старті юний спортсмен з України вистріляв 590 очок, а на другому старті, наступного дня, – 595 очок. Проте навіть такі результати виявилися кращими серед результатів інших двадцяти спортсменів (з інших країн світу), які також боролися за звання чемпіона серед юніорів-чоловіків! Друге місце посів спортсмен із республіки Білорусь, третє – стрілець із Німеччини.
    Менше поталанило дівчатам. Разом із Сергієм Кулішом у складі збірної України на перших міжнародних змаганнях зі стрільби з пневматичної зброї сезону–2011 у Німеччині виступали такі імениті українські спортсменки, як майстри спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, вихованки Черкаської ШВСМ, курсант 4 курсу АПБ Дарія Шаріпова (тренери – Віктор Нагній, Наталя Чепурна) та студентка 3 курсу АПБ Тетяна Тарасенко (тренери – Віктор Нагній, Микола Вдовиченко).
    Двадцятирічна Дарія Шаріпова вперше виступала у категорії «дорослих» спортсменів. Виконуючи вправу «40 пострілів за 1 годину 15 хвилин», вона вистріляла 394 очка із 400 можливих на першому старті, а на другому старті, через день, – 396 очок. Проте з таким досить високим результатом цього разу Дарія не змогла увійти навіть у кількість призерів: у фінал вийшли спортсменки, які показали результати 398 та 399 очок. Лаври переможця виборола член збірної Чехії, а друге і третє призові місця дісталися дівчатам-стрільцям із Німеччини.
    Кращим результатом Тетяни Тарасенко цього разу було 393 очка.
Загалом, на цьогорічних змагань у м. Мюнхені члени збірної України з кульової стрільби вибороли шість медалей – чотири золоті та дві срібні.
    По поверненню додому на черкаських стрільців, їх тренерів та вболівальників чекав приємний сюрприз: за підсумками обласного огляду-конкурсу 2010 року, який проводило управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації та відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області, в номінації «Кращий спортсмен року» Сергій Куліш став переможцем, а Дарія Шаріпова – одним із трьох номінантів.
    8 лютого спортсмени-стрільці з Академії пожежної безпеки матимуть змогу знову випробувати себе на Чемпіонаті України зі стрільби з пневматичної та малокаліберної гвинтівки, а з 28 лютого по 07 березня – на Чемпіонаті Європи з кульової стрільби, який проходитиме в Італії.

На фото: вихованці Академії пожежної безпеки, майстри спорту України міжнародного класу з кульової стрільби Дарія Шаріпова та Сергій Куліш.


 

 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
та із сайту: http://www.shooting-ua.com/gallery.htm
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10