https://www.high-endrolex.com/10 22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.01.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

    Високу честь взяти участь (у складі делегації від Черкащини) в урочистому зібранні, що пройшло 22 січня у київському Палаці «Україна» з нагоди Дня Соборності України, отримав курсант 4 курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Роман Сущенко.
    У вересні 2010 року хлопець був нагороджений відзнакою (нагрудним знаком) МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» ІІ ступеня за мужність та відвагу, що проявив 2 липня 2010 року під час врятування життя двох п’ятнадцятирічних дівчат, які мало не потонули у Чорному морі поблизу селища Оленівка Чорноморського району АР Крим.
Тож можливість послухати виступ Президента України та взяти участь у зібранні політичної і творчої еліти держави стало для Романа Сущенка ще одним визнанням за здійснений подвиг.
    Серед членів черкаської делегації, яку очолював сам голова Черкаської ОДА Герой України Сергій Тулуб, були також ректор Академії пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь та начальник УМНС України в Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь.
     22 січня, перед тим, як приїхати до Палацу «Україна», Президент держави Віктор Янукович разом із прем’єр-міністром, представниками Адміністрації глави держави, членами Уряду та народними депутатами поклав квіти до пам'ятників Михайлу Грушевсьому і Тарасу Шевченку (у м. Києві).
Відкриваючи урочисте зібрання, Президент, зокрема сказав:
    – Шановні співвітчизники! Сьогодні ми відзначаємо річницю важливої історичної події в житті українського народу – проголошення Акту об’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою. 22 січня 1919 року Схід і Захід України подали один одному руку, щоб заявити про здійснення віковічної мрії нашого народу – жити у власній соборній державі…
    Сьогодні тема єдності знову набула колосальної ваги. Ми вступаємо в непростий період, коли заради трансформації України в сучасну, економічно розвинуту демократичну державу змушені вдаватися до непопулярних реформ, до безкомпромісної боротьби з корупцією, злодійством. Однак ми, громадяни України, разом на Заході і на Сході повинні пройти через ці випробування гідно, як належить народу, що ставить перед собою амбітні цілі і вміє їх досягти. Вперше за останні 20 років ми зуміли забезпечити політичну стабільність і розпочали глибоку модернізацію держави. Вперше за всю новітню історію України влада в особі Президента, парламентської більшості й Уряду взяла на себе відповідальність за системні реформи практично в усіх сферах життя та розпочала їх реалізацію…
    Стратегічною метою нашої зовнішньої політики є створення загальних умов для повноправного членства України в ЄС. Зважаючи на ці виклики, я бачу перед нами у 2011 році наступні цілі. Першочергові зусилля держави мають бути спрямовані на якісне оновлення виробничих потужностей та інфраструктури. Наша мета – системна модернізація країни, підвищення її конкурентоздатності в посткризовому світі. Ми продовжимо створювати умови, за яких інвестиції в оновлення виробництва були б вигідні. Зокрема, в Податковому кодексі вже затверджено нові амортизаційні ставки. Знижуються ставки двох ключових державних податків – по ПДВ та податку на прибуток підприємств. Запроваджуються податкові канікули для легкої промисловості, а також для готельного бізнесу. Прозорий малий і середній бізнес продовжать користуватися перевагами спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Ми посилимо зв’язок науки і бізнесу, освіти і виробництва. В Україні будуть започатковані національні проекти на підтримку інноваційного виробництва. Ми врахуємо кращий досвід американської «Силіконової долини» та російського «Сколково». Будуть створені умови для реалізації проектів у сфері альтернативної, зокрема відновлювальної енергетики. Держава забезпечуватиме активну підтримку економічної діяльності. Зокрема, це допомога у пошуку перспективних контрактів, це система страхування експортних операцій, та поширення інформації про інвестиційні можливості в Україні. Окрема увага – на імпорт…
     До європейського Чемпіонату з футболу 2012 року ми підготуємо оновлену транспортну інфраструктуру: нові автомобільні і залізничні шляхи, аеропорти, станції метро. Інновації, інвестиції в людський капітал та інфраструктуру забезпечать появу нових робочих місць, створять основу для сталого зростання зарплат і пенсій, тобто, покращать життя і добробут людей. По-друге, ми проведемо пакет соціальних реформ…
    Окремо зупинюся на реформах у секторі національної безпеки. Перед нами стоїть завдання практично, як кажуть, з «нуля» створити нові національні Збройні Сили. Держава дбатиме про військову безпеку, починаючи з підвищення соціального статусу військовослужбовців та відродження бойового духу – до формування якісно нової структури Збройних Сил, модернізації озброєнь і пристосування військової доктрини до викликів сучасного світу. Ми зміцнимо основу нашого оборонного потенціалу. Ми відновимо інвестиції у розвиток науково-технологічної та науково-кадрової складової оборонно-промислового комплексу.
    Буде розпочато створення Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та загальнодержавної системи моніторингу природного середовища.
    Завдання, які стоять перед нами на порозі двадцятої річниці Незалежності, – важкі та відповідальні. Відповідальність за майбутнє України в цей критичний час лежить на кожному з нас.
    Тому головним ресурсом, який є в нашому розпорядженні, є довіра та розуміння необхідності долання тимчасових труднощів заради втілення реформ. Наш шанс – не в закликах іти на барикади, нищити і руйнувати, а в спроможності до консолідації, розвитку демократії та верховенства права, до подальшого об’єднання Сходу і Заходу. Цього вчить нас дата 22 січня, цього вимагає від нас відповідальність за Україну. Як Глава держави я робитиму все від мене залежне, щоб громадяни України відчували себе єдиною родиною…»
    Півгодинна промова Президента України транслювалася на двох великих екранах, встановлених на Майдані Незалежності. Після виступу Віктора Януковича на сцені Палацу «Україна» відбувся святковий концерт.


 

 

Світлана Єренкова
Фото прес-служби Президента України Віктора Януковича
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10