https://www.high-endrolex.com/10 РЯТУВАЛЬНИКИ ЧЕРКАЩИНИ ПІДВЕЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.01.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

РЯТУВАЛЬНИКИ ЧЕРКАЩИНИ ПІДВЕЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ

    20 січня делегація з числа працівників Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) на чолі з ректором полковником служби цивільного захисту Миколою Кришталем та першим проректором Миколою Омельченком взяла участь у розширеній колегії управління МНС України в Черкаській області. Під час засідання, яке проходило у великій сесійній залі засідань Черкаської обласної державної адміністрації, було проведено підсумки роботи УМНС України в Черкаській області за 2010 рік, а також визначено пріоритетні завдання на 2011 рік.
    Серед 260 учасників розширеної колегії, окрім рятувальників Черкащини, були заступник Міністра МНС України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Віталій Бут, голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк, перший заступник голови Черкаської ОДА Сергій Рябцев, голови районних рад та міські голови, заступники голів районних державних адміністрацій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, начальники служб цивільної оборони Черкаської області, начальники відділів надзвичайних ситуацій районних державних адміністрацій та міськвиконкомів. Усі вони перед початком засідання мали змогу у сквері, прилеглому до будівлі Черкаської обласної Ради, ознайомитися зі зразками нової спеціальної пожежно-рятувальної техніки та спорядження Управління МНС України в Черкаській області, яку воно отримало у минулому році на суму близько двох мільйонів гривень.
    Відкрив колегію начальник УМНС України в Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь. У його виступі, зокрема, прозвучав ряд статистичних даних, згідно з якими у 2010 році кількість випадків загибелі людей порівняно з попереднім роком зменшилась на 33,33 %, а кількість постраждалих – удвічі; відбулося 1444 пожежі, під час яких загинуло 100 осіб, а внаслідок впливу небезпечних факторів пожеж загинуло 86 осіб, двоє я яких – діти; пожежно-рятувальними підрозділами області під час пожеж було врятовано 34 особи, 522 будівлі, 101 одиницю техніки; сума врятованих матеріальних цінностей – понад 22 млн. грн.
    Дав оцінку роботи Черкаської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території за 2010 рік у своєму виступі і заступник Міністра МНС України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Віталій Бут. Він наголосив на тому факті, що завдання, які ставили протягом минулого року перед МНС України Президент та Уряд, повністю виконані, хоча ризик виникнення надзвичайних ситуацій в Україні залишається достатньо високим.
    Під час колегії мали змогу виступити також голови райдержадміністрацій та міськвиконкомів. Серед проблемних питань, винесених на обговорення, були питання пожежної і техногенної безпеки в області та готовності органів і підрозділів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території до дій за призначенням; проблеми протипожежного захисту сільських населених пунктів; вдосконалення матеріально-технічної бази підрозділів та недопущення випадків несправності пожежно-рятувальної техніки під час ліквідації пожеж і надзвичайних ситуацій.


  



 

 
На фото: виступає генерал-лейтенант с.ц.з. Віталій Бут; моменти проведення заходу.
 


 


Світлана Єренкова
Фото УМНС України в Черкаській області
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10