https://www.high-endrolex.com/10 З ПОВАГОЮ ДО ВЕТЕРАНІВ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.02.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

З ПОВАГОЮ ДО ВЕТЕРАНІВ

    29 січня для рятувальників України – не звичайний робочий чи вихідний день календаря. Саме цього дня з 1995 по 2004 рік відзначалося загальнодержавне свято День працівників пожежної охорони. Згодом, згідно з указом Президента України від 27 серпня 2004 року замість нього було встановлено у державі професійне свято День працівників цивільного захисту, а ще згодом – День рятівника, який з тих пір відзначається щорічно 17 вересня.
    Але пожежники-рятувальники України, особливо, старшого покоління, так і «не відпустили» своє звичне професійне свято, тож в останні роки у підрозділах МНС України 29 січня традиційно відзначається День вшанування ветеранів і пенсіонерів пожежної охорони України.
    Спілка ветеранів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) на сьогоднішній день нараховує 150 колишніх працівників навчального закладу. Усі вони заздалегідь отримали запрошення взяти участь у заходах, які пройшли в АПБ 29 січня. Зважаючи на те, що цього ж дня академія проводила і день відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів, й у вестибюлі першого поверху адміністративно-навчального корпусу було розгорнуто виставку науково-методичних досягнень кафедр та демонструвалися відеофільми про життя і діяльність навчального закладу, ветерани мали змогу й самі долучитися до їх перегляду. Коли позаду багаторічна праця в одному колективі, частина душі назавжди залишається в ньому, радіє успіхам наступників, пишається новими досягненнями, турбується з приводу змін і реформувань.
    Розуміючи все це, під час урочистого зібрання ректор академії полковник с.ц.з. Микола Кришталь (працює в навчальному закладі майже 33 роки – з липня 1978 р.) детально розповів ветеранам про нагальні проблеми та завдання, які нині вирішує колектив академії, про досягнення за минулий рік та плани на майбутнє. Також Микола Андрійович передав присутнім вітання та найкращі побажання з нагоди свята від колишнього випускника й очільника академії, а нині – заступника Міністра МНС України генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Віталія Бута та зачитав вітальну адресу від голови Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України Віктора Доманського.
    Було надане слово для виступу і присутньому на зібранні заступнику начальника відділу ліцензування Державного департаменту пожежної безпеки МНС України (теж випускникові АПБ) полковнику с.ц.з. Андрію Бєлашову. Привітавши ветеранів, він зачитав витяг з наказу тимчасово виконуючого обов’язки директора Держпожбезпеки полковника с.ц.з. М. Байтала про нагородження за високу професійну майстерність, значний особистий внесок в удосконалення діяльності органів державного пожежного нагляду, а також з нагоди відзначення Дня вшанування ветеранів та пенсіонерів пожежної охорони України В’ячеслава Карпова – колишнього начальника циклу військових дисциплін і фізичної підготовки Черкаського пожежно-технічного училища МВС України, полковника вн.сл. у відставці, та Андрія Сіпка – колишнього начальника курсу ЧПТУ МВС України, підполковника вн.сл. у відставці, та вручив кожному з них медаль «За доблесть і звитягу».
    Проте цього дня отримав нагороду і сам полковник с.ц.з. А. Бєлашов. Ректор АПБ Микола Кришталь вручив йому нагрудний знак академії «За заслуги». Таку ж нагороду отримали цього дня за вагомий внесок у розвиток навчального закладу, патріотичне виховання молодого покоління, багаторічну плідну працю і високий професіоналізм полковник с.ц.з. В’ячеслав Євстіфеєв – начальник відділу ліцензування Державного департаменту пожежної безпеки МНС України, а також ветерани АПБ Олександр Блащук, Микола Грошев, Олександр Тищенко, Григорій Чепурний та Микола Сова.
    Ще одинадцять ветеранів навчального закладу були нагороджені грамотами академії: Володимир Воробйов, Юрій Дендаренко, Петро Заїка, Валерій Некора, Василь Самчук, Віктор Тупицький, Сергій Федоренко, Сергій Щепак, Сергій Яцура, Галина Грошева та Ніна Смаглій.
    Після урочистої частини ветеранів розважили чудовим концертом учасники художньої самодіяльності академії, а завершилося свято спільним святковим обідом та приємним спілкуванням у «вузькому» колі.
    В колективі Академії пожежної безпеки з перших років існування навчального закладу були закладені глибокі, і як показав час, нерушимі традиції. Ветерани зустрічаються між собою, як члени однієї великої родини. Їм завжди є що згадати, що обговорити. Багато хто з них і досі працює з молоддю, передає курсантам та студентам свій безцінний професійний досвід, займається науковими пошуками тощо. І як показує час, саме у такій тісній співпраці різних поколінь – успіх виховання сучасних пожежників-рятувальників.


 


Світлана Єренкова Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10