https://www.high-endrolex.com/10 ПРАКТИЧНЕ НАВЧАННЯ – ОСНОВА ПРОФЕСІЙНОГО ДОСВІДУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.01.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

ПРАКТИЧНЕ НАВЧАННЯ – ОСНОВА ПРОФЕСІЙНОГО ДОСВІДУ

    Протягом 2010 року курсанти та студенти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) мали можливість закріпляти теоретичні знання, підвищувати рівень психологічної підготовки та набувати професійний досвід під час практичних навчальних занять з профільних дисциплін, що проводилися на об’єктах міста та на навчальному полігоні АПБ, а також безпосередньо в умовах бойової роботи – під час проходження практики в навчальній пожежно-рятувальній частині (НПРЧ) академії.
    Однією з форм професійної підготовки курсантів та студентів було проведення трьох комплексних пожежно-тактичних навчань для курсантів 3-5 курсів та участь чергових караулів НПРЧ у пожежно-тактичних навчаннях, які проводило ГУ МНС України в Черкаській області: з гасіння умовних пожеж на енергетичних об’єктах (на базі Черкаських електромереж), у торговельних приміщеннях (на базі центрального ринку), у торговельних павільйонах (на базі ОПС та «Криваліївського» ринку), у закладах з масовим перебуванням людей (у палаці «Дружба народів») та в бібліотеках (на базі бібліотеки імені Маяковського).
    Протягом 2010 року чергові караули НПРЧ здійснили 141 виїзд на ліквідацію пожеж та надзвичайних ситуацій, у тому числі, взяли участь у ліквідації двох широкомасштабних пожеж – у лісовому масиві поблизу села Мошни Черкаського району та на Черкаському ВАТ «ТЕМП».
    На сьогоднішній день Академія пожежної безпеки залишається єдиним навчальним закладом МНС України, що має два підготовлених кінологічних розрахунки для пошуку людей – загублених у лісі чи таких, що потрапили під завали зруйнованих будівель, які діють при центрі практичного навчання АПБ. До їх складу входять: керівник – начальник НПРЧ майор с.ц.з. Дмитро Лесечко та провідники – курсант 5 курсу, старший сержант с.ц.з. Анатолій Кравець, курсанти 4 курсу, молодші сержанти с.ц.з. Сергій Рудкін і Марія Лихолай, рядові с.ц.з., третьокурсник Вадим Корват і другокурсники Максим Прут та Іван Смолянець. Курсанти та їх керівник займаються вихованням шести собак породи лабрадор-ретрівер, доберман та німецька вівчарка. В навчальному закладі існують всі умови для належного утримання та дресирування тварин, навіть створений за міжнародними стандартами ІРО спеціальний тренувальний майданчик для підготовки кінологічних розрахунків до пошуку потерпілих у різних надзвичайних ситуаціях.
    Протягом 2010 року кінологічна група академії активно співпрацювала з кінологічним центром МВС України в Черкаській області з підготовки провідників та дресирування службових собак, брала участь у різного роду виставках собак, у проведенні показових навчань кінологічних розрахунків АПБ та кінологічного центру МВС України в Черкаській області на тему «Робота кінологічних розрахунків, їх роль у ліквідації надзвичайних ситуацій (подій) з використанням службових собак», а також комплексних пожежно-тактичних навчань на навчальному полігоні ВАТ «АЗОТ», де одним із етапів був «Пошук потерпілих в техногенних завалах з використанням пошуково-рятувальних собак». Були підготовлені відповідні накази та інструкції щодо організації взаємодії з підрозділами ГУ МНС (нині – УМНС) України в Черкаській області щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.


 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10