https://www.high-endrolex.com/10 ДРУГЕ МІСЦЕ – ЗА «РЯТІВНИКОМ» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.01.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

ДРУГЕ МІСЦЕ – ЗА «РЯТІВНИКОМ»

    18 січня збірна з міні-футболу «Рятівник» Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) провела футбольний матч з командою Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) та виграла з рахунком 4:1.
    Зустріч пройшла у Черкаському спортивному комплексі «Будівельник» у рамках Одинадцятого чемпіонату України з міні-футболу серед збірних команд вищих навчальних закладів держави ІІІ-ІV рівня акредитації та стала для «Рятівника» завершальною у першому колі.
    Чемпіонат розпочався у листопаді 2010 року. Збірні команди, які беруть в ньому участь, поділені на першому етапі відбіркового туру на дві підгрупи: «А» і «Б» («Схід» і «Захід»).
«Рятівник» виступає у конференції «А» у числі п’яти збірних. У відбірковому турі кожна з команд має провести футбольні матчі у двох колах – одну в своєму місті, другу – в місті свого супротивника.
    За результатами першого кола «Рятівник» впевнено займає друге місце із загальною кількістю 9 очок. Беззаперечно лідирує між учасниками конференції «А» із загальною кількістю 12 очок учасник Чемпіонату України по першій лізі, збірна Національного університету харчових технологій (НУХТ) міста Київ, якій збірна АПБ програла свою першу гру першого кола у листопаді 2010 року з рахунком 14:5 (гра проходила в Києві). На третьому місці – збірна Педагогічного університету міста Камянець-Подільський Хмельницької області (6 очок), у якої «Рятівник» виграв у грудні минулого року з рахунком 6:3.
    На четвертому місці – збірна ТНЕУ (3 очка). На п’ятому місці – збірна Національного університету податкової служби України (НУПС) міста Ірпінь (0 очок), у якої 13 січня «Рятівник» виграв з рахунком 7:3 (гра проходила на базі НУПС в Ірпіні).
    Під час футбольного матчу, який збірні з міні-футболу АПБ і ТНЕУ провели 18 січня у Черкасах, воротар «Рятівника» курсант 2 курсу Ярослав Зименок пропустив у свої ворота лише один м’яч. Натомість два красивих голи у ворота супротивника забив студент 3 курсу Олександр Лобов та по одному голу – курсант 3 курсу Євген Трандофілов і курсант 2 курсу Ігор Жук.
    По закінченні гри ректор Академії пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь, який є Президентом збірної АПБ з міні-футболу «Рятівник», вручив своїй команді як заохочувальний приз грошову винагороду у розмірі тисячі гривень.
«Всі члени команди зіграли добре, – з гордістю констатує старший тренер «Рятівника», викладач відділу пожежно-рятувальної підготовки Центру практичного навчання АПБ підполковник служби цивільного захисту Валентин Бардіс. – Проте за одностайною думкою усіх членів команди її ведучим гравцем залишається викладач-методист навчальної пожежно-рятувальної частини АПБ старший лейтенант служби цивільного захисту Роман Сухостат».
    Відтепер учасники Чемпіонату проведуть ряд футбольних матчів у рамках другого кола. Перша гра, в якій візьме участь «Рятівник», запланована на 26 січня зі збірною НУХТ міста Київ.
    Друге коло завершиться до 20 лютого. Після цього буде визначено по дві кращі команди в обох конференціях. Вони й будуть розігрувати між собою призові місця Чемпіонату, по завершенні якого дві кращих команди вищих навчальних закладів України отримають можливість взяти участь у Чемпіонаті Європи з міні-футболу серед студентських збірних ВНЗ, який пройде влітку у Фінляндії.

 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10