https://www.high-endrolex.com/10 В АПБ ВИПРОБОВУЮТЬ НОВИЙ РЯТУВАЛЬНИЙ ЗАСІБ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.01.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

В АПБ ВИПРОБОВУЮТЬ НОВИЙ РЯТУВАЛЬНИЙ ЗАСІБ

    В Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) проходить апробацію пристрій для проведення рятувальних робіт з висот – переносна підвісна канатна лебідка, що була розроблена та запатентована в Україні інженерами МП «Удача» (м. Київ). Цей пристрій використовується на тактико-спеціальних навчаннях та заняттях з організації аварійно-рятувальних робіт, під час яких курсанти отримують навички роботи з ним.
    Переносна підвісна канатна лебідка (ППКЛ) відноситься до рятувального спорядження й призначена для евакуації людей і вантажів з висотних будинків за допомогою каната. Спуск із постійною заздалегідь вибраною швидкістю може проходити без втручання людини.
    Простота й надійність запатентованого спускового пристрою дозволяє організувати безпечну евакуацію літніх людей, жінок, дітей та інвалідів з верхніх поверхів готелів, житлових будинків, висотних атракціонів. При цьому один рятувальник може евакуювати одночасно 2-3 людини, у тому числі й у несвідомому стані.



 

 

Кафедра оперативно-тактичної діяльності АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10