https://www.high-endrolex.com/10 ЗАВЕРШИВСЯ ПРОЕКТ “УСПІШНА ЛЮДИНА – УСПІШНА ДЕРЖАВА” | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.10.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ЗАВЕРШИВСЯ ПРОЕКТ “УСПІШНА ЛЮДИНА – УСПІШНА ДЕРЖАВА”

    Завдяки ініційованому доктором історичних наук, професором кафедри гуманітарних та соціальних наук Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС (м. Черкаси) Тетяною Чубіною проекту курсанти вже мали змогу зустрітися із представниками духовенства, громадської та спортивної еліти нашого регіону.

    13 жовтня, завершуючи проект, власним досвідом роботи на науковій ниві залюбки ділився з молоддю академік Української академії історичних наук, заслужений працівник освіти України, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Черкаського державного технологічного університету Микола Бушин.
    Микола Іванович – віддана своїй професії людина, досвідчений педагог та відомий науковець. Когорта підготовлених ним істориків працює не лише в стінах Академії пожежної безпеки, а й в інших вищих навчальних закладах нашої держави. М. Бушин, як справжній капітан, веде свою команду, в якій вірні та старанні учні, до вершин наукових, творчих, життєвих. Мріє про те, щоб всі його послідовники зробили для історичної науки більше, ніж він.

    Найкращими якостями Миколи Івановича є любов до людей, доброчесність та прагнення приносити користь суспільству. Він робить добро людям, допомагає їм, не вимагаючи за це подяк чи винагород. Своє життєве кредо професор Бушин формулює так: “Я – частина народу. Він – у мені. І я – в ньому. Із своїми надіями, радощами, здобутками, сумнівами та помилками. Із непереборним бажанням бачити свій народ в щасті й добрі.” Доказом цього є все життя Миколи Бушина…
    Шанована людина по-батьківськи щедро ділиться своїм досвідом і знаннями з молоддю, навчаючи не лише любити історію, а й орієнтуватися та вистоювати в складному океані проблем сьогодення. Прогресивний, динамічний, толерантний та чуйний, Микола Іванович є одним із тих дороговказів, які відкривають новим поколінням істинний сенс наукової творчості.

    Проект “Успішна людина – успішна держава” завершився. Кожен із запрошених має свій професійний шлях, на якому досяг успіху, але всіх їх об’єднує те, що до своїх професійних висот вони йшли завдяки власній наполегливій праці.
    Згадуючи слова видатного кінорежисера й письменника Олександра Довженка: “Сучасне завжди лежить на дорозі з минулого в майбутнє”, організатор проекту має надію, що всі зустрічі будуть не лише пізнавальними а й корисними для формування особистості кожного із курсантів навчального закладу.

 

 

Ірина Мельник
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10