https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували чергову наукову розробку | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.04.2017
НУЦЗУ

Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували чергову наукову розробку

10 березня 2017 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстрована чергова наукова розробка, заявником і власником якої є Національний університет цивільного захисту України.
4 квітня університет отримав підтверджуючий документ – оригінал патенту України на корисну модель «Пристрій для скидання автоматизованих засобів контролю небезпечних факторів надзвичайних ситуацій з безпілотного літального апарату». Авторами розробки є творчий колектив у складі проректора з наукової роботи Володимира Андронова, професора кафедри спеціальної хімії та хімічної технології факультету оперативно-рятувальних сил Володимира Калугіна, докторанта Олександра Лєвтєрова та начальника навчальної науково-дослідної лабораторії піротехнічних та спеціальних робіт кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту Вадима Тютюника.
Даний пристрій дозволяє підвищити вантажопідйомність доставки у зону надзвичайної ситуації необхідної, в залежності від фактичної обстановки, що склалася у зоні надзвичайної ситуації, комбінації із засобів контролю факторів небезпеки, з відповідними датчиками контролю. Використання схеми формування команди на скидання корисного вантажу безпосередньо на безпілотному літальному апараті шляхом автоматичного аналізу інформації від бортової системи навігації дає змогу підвищити точність потрапляння датчиків контролю у задану географічну точку у зоні надзвичайної ситуації.
Довідка. В 2016 році наш університет подав 40 заявок та отримав 35 охоронних документів на право інтелектуальної власності, а протягом січня-березня 2017 року – вже подано 20 заявок та отримано 10 патентів України на винаходи та корисні моделі, одне авторське свідоцтво, а також 7 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10