https://www.high-endrolex.com/10 В Національному університеті цивільного захисту України створено науково-технічну раду | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.09.2011
НУЦЗУ

В Національному університеті цивільного захисту України створено науково-технічну раду

Відтепер в Національному університеті цивільного захисту України працюватиме новий науково-консультативний і дорадчий орган ректорату. За словами секретаря науково-технічної ради кандидата технічних наук, с.н.с. Дмитра Кукурузи, він діятиме до відповідно до Закону України „Про вищу освіту”, Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", Статуту Національного університету цивільного захисту України та рішення Вченої ради університету від з метою удосконалення організації наукової та науково-технічної діяльності Університету, координації проведення наукових досліджень в структурних підрозділах навчального закладу. Очолює науково-консультативний і дорадчий орган ректорату проректор з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Володимир Андронов.
«Робота науково-технічної ради НУЦЗ України, - говорить Володимир Анатолійович, - здійснюється за двома секціями: секція природничих і технічних наук і секція гуманітарних наук. Склад НТР формується із вчених структурних підрозділів університету, а також, за згодою, інших вищих навчальних закладів і установ. До кожної секції наукового структурного підрозділу входять не більше 15 фахівців у відповідній галузі наук. Рекомендації та висновки НТР є основою для прийняття рішень ректором, видання наказів і розпоряджень в університеті».
Одними із основних завдань і функцій науково-технічної ради є аналіз та координація науково-дослідної діяльності в університеті за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки в Україні, підготовка і здійснення заходів щодо розв’язання найважливіших науково-технічних проблем, визначених державними цільовими науково-технічними програмами галузевого характеру, постановами Кабінету Міністрів України, координаційними планами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також регіональними науково-технічними програмами і планами, сприяння комплексності вирішення наукових та науково-технічних проблем науковими підрозділами навчального закладу, проведення конкурсного відбору проектів наукових досліджень і розробок, що виконуватимуться за рахунок видатків загального фонду державного бюджету, а також аналіз і координація діяльності редколегій збірників наукових праць університету. Також одними із пріоритетних напрямів роботи НТК є формування тематики дисертаційних досліджень, заслуховування звітів докторантів і ад’юнктів, аналіз діяльності спеціалізованих вчених рад з захисту дисертацій.
Основні задачі поставлені – тож, результати плідної діяльності науковців не примусять на себе чекати!
Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10