https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові першокурсники Національного університету цивільного захисту України присягнули на вірність Українському народові | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.09.2011
НУЦЗУ

У Харкові першокурсники Національного університету цивільного захисту України присягнули на вірність Українському народові

10-го вересня 208 курсантів Національного університету цивільного захисту України склали Присягу працівника МНС. Урочистості відбулися на Меморіалі  Слави – священному та почесному місці для кожного харків’янина. Першокурсники присягнули на вірність своїй Батьківщині, своєму народові, готовність щомиті захистити життя людини у будь-якій надзвичайній ситуації.

На урочистій церемонії були присутніми начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області з питань Євро-2012, заступник директора департаменту  - начальник відділу у справах цивільного захисту Департаменту із взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту міської ради Олександр Пушкарьов, заступник начальника ГУ МНС України в Харківській області полковник служби ЦЗ Олександр Волобуєв, представники громадськості та духовенства, ветерани пожежної охорони, батьки.
Особливим моментом надзвичайної події стала присутність на урочистостях випускників Харківського пожежно-технічного училища 1976 року, серед яких і ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби ЦЗ Володимир Садковий. Він запевнив: керівництво та науково-педагогічні працівники докладуть усіх зусиль для успішного опанування курсантами навчальним матеріалом, набуття ними практичних навичок, виховання всебічно розвинених, фізично загартованих особистостей. Шановані випускники у напутньому слові до першокурсників по-батьківськи благословили першокурсників у добру путь та побажали успіхів у навчанні та службі.
Серед «новоспечених» курсантів – Єгор Сергєєв. «Я дуже хвилювався, - поділився своїми враженнями першокурсник факультету пожежної безпеки, - бо свідомо виявив бажання присвятити себе гуманній, благородній, але водночас небезпечній професії рятувальника. Розумію, що віднині для мене – сувора дисципліна, розпорядок дня, фізичні навантаження. Але це вже не новина: курс молодого бійця довів, що я готовий до випробувань».
За доброю традицією православний священик окропив святою водою майбутніх офіцерів МНС. 
Свято відбулося. Попереду в юнаків ще чимало труднощів і випробувань, але віриться, що вони наполегливо здобуватимуть знання й у майбутньому поповнять лави працівників служби цивільного захисту України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10