https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ активно досліджують український термінологічний фонд сфери цивільного захисту МНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.06.2011
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ активно досліджують український термінологічний фонд сфери цивільного захисту МНС України

 
Молодий і вже досить перспективний науковець - курсант НУЦЗУ Аверіна вважає, що сьогодні надзвичайно активним для сфери цивільного захисту на сучасному етапі її розвитку стають процеси використання запозичень з різних мов та термінологізації загальновживаних слів. Тому за мету свого науково-дослідної праці «Деякі особливості функціонування термінів у професійному спілкуванні співробітників сфери цивільного захисту» Юлія саме вважала аналіз особливостей функціонування деяких термінів сфери цивільного захисту.
 Її робота була представлена на V Харківський регіональний конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук. За перемогу у конкурсі за напрямком «гуманітарні науки» Аверіна Юлія Євгенівна була нагороджена Дипломом Ш ступеня від Ради ректорів вищих навчальних закладів Ш-ІV рівнів акредитації Харківського регіону, Головного Управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації.  
 Перші наукові здобутки Юлі, її перемоги, її невгамовність і неухитне стремління до знань і розвитку сфери цивільного захисту - є запорукою особисто її майбутнього фаху, досвіду, її ставлення як науковця і укріплення іміджу університету, де вона отримує знання і практичні навички майбутнього рятувальника.
Сьогодні вітали Юлію Аверіну проректор з наукової роботи, полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов, викладачі кафедри мовної підготовки, і особисто науковий керівник – Олена Кучеренко, кандидат філологічних наук, доцент. Олена Федорівна зауважила на те, чому вони із Юлею обрали цей напрямок дослідження: «Становлення української термінологічної системи сфери цивільного захисту на сучасному етапі відбувається надзвичайно активно, що зумовлено передовсім зовнішніми чинниками: необхідністю функціонування сталого термінологічного фонду, який використовується співробітниками цивільного захисту повсякденно»
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10