https://www.high-endrolex.com/10 Термін повноважень спеціалізованої вченої ради з психології НУЦЗУ подовжено на три роки. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.06.2011
НУЦЗУ

Термін повноважень спеціалізованої вченої ради з психології НУЦЗУ подовжено на три роки.

Так, спеціалізована вчена рада з психології працюватиме в університеті до квітня 2014 року. Наказ ВАК України вже діє. Фахівці НУЦЗУ не тільки сприяють розвиткові психологічного захисту населення, а й впроваджують своєчасне застосування психопрофілактичних методів,  виявляють  за допомогою психологічних та соціологічних методів чинників, що сприяють виникненню соціально-психологічної напруги, використовують  сучасні технології психологічного впливу для нейтралізації негативного впливу на населення. Це підтверджує і  якість підготовки здобувачів наукового ступеня кандидатів психологічних наук під час захисту дисертацій.  Згідно до законодавчої бази України тільки на МНС покладено завдання психологічного захисту населення. (Закон України "Про правові засади цивільного захисту", N 1859-IV ).
З метою підготовки фахівців вищої кваліфікації для служби психологічного забезпечення МНС України, в Національному університеті цивільного захисту України в липні 2008 року було відкрито спеціалізовану вчену раду (К 64.707.02) з правом прийняття до розгляду та проведення захистів дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальності «психологія діяльності в особливих умовах». Станом на 2 червня 2011 року більше тридцяти фахівців захистили дисертації і здобули фах вищої кваліфікації. «Хотілося б відмітити не тільки специфічність дисертаційних досліджень, які були захищені за період діяльності спеціалізованої вченої ради, але й безпосереднє втілення їх основних результатів в організацію роботи практичних психологів МНС щодо психологічного захисту населення, постраждалого внаслідок надзвичайної ситуації техногенного та природного походження», - запевняє старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ Віталій Христенко.
Крім того, треба відзначити , що особливістю спеціалізованої вченої ради є те, що більшість її членів сім’ї безпосередньо приймали участь у наданні психологічної допомоги постраждалим та їх родичам у найбільш резонансних ситуаціях, таких, як: катастрофа російського літака і районі селища Суха Балка під Донецьком; вибух побутового газу у житловому будинку міста Дніпропетровськ, загибель 100 шахтарів на шахті ім.Засядька у місті Донецьк, вибухи на артилерійських складах Міноборони у м.Лозова Харківської області, визволення моряків екіпажу судна «Леманн Тімбер» з піратського полону тощо.
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10