https://www.high-endrolex.com/10 Україна та Євросоюз реалізують спільний проект з питань безпеки людини | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.09.2010
ЛДУ БЖД

Україна та Євросоюз реалізують спільний проект з питань безпеки людини

З 20 по 22 вересня 2010 року, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС зберуться провідні європейські та українські фахівці в галузі безпеки людини. Захід відбудеться в рамках реалізації спільного міждержавного проекту «Пандемія, криза, катастрофа - час діяти спільно! Україна інтегрована до європейських та глобальних систем цивільної безпеки». Ініціатором проекту виступили провідні вищі навчальні заклади України та Польщі в галузі безпеки людини – Львівський державний університет безпеки життєдіяльності та Варшавська Головна школа пожежно-рятувальної служби.
У Львові європейські фахівці проведуть серію тематичних семінарів та лекцій, а наступним етапом стануть практичні заняття з організації спільних дій рятувальних підрозділів України та європейських країн під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Подібні заняття пройдуть в Польщі, Німеччині та Швеції. У проекті також беруть участь представники Харківського та Черкаського вищих навчальних закладів МНС.
Нещодавно в рамках реалізації проекту українська делегація приймала участь у міжнародних навчаннях «PIONKI 2010», які проходили в Польщі.
Проект передбачає інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини (European Community Mechanism for Civil Protection) і фінансується Євросоюзом. Метою проекту є адаптація українських фахівців, які працюють в галузі безпеки людини, до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту і, зокрема, з Механізмом цивільного захисту Європейської Спільноти, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій і, особливо, тих, які мають транскордонний характер.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10