https://www.high-endrolex.com/10 У Херсонській області проходить XVI Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.09.2010
ЛДУ БЖД

У Херсонській області проходить XVI Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних

З 3 по 13 вересня в смт. Лазурному Херсонської області проходить XVI Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних. У змаганнях беруть участь 27 юнацьких команд віком до 17 років із усіх куточків України. Відкриття Фестивалю відбулося 5-го вересня на центральному майданчику дитячого центру «Прибережний». На Фестивалі юнаки та дівчата показують артистизм та вміння вдало жартувати під час конкурсів «Візитка», «Домашнє завдання», проявлятьють знання пожежної справи у конкурсі капітанів, а також демонструють свої навички та фізичну підготовку під час спортивних змагань.
5 вересня відбулось урочистосте відкриття Фестивалю, яке розпочалося з традиційного вишиковування учасників змагань, команд-переможниць з усіх регіонів України. Право підняти національний прапор України та знамена МНС і Фестивалю дісталося минулорічному переможцю – команді з Луганщини.
На відкритті були присутні заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віталій Романченко, начальник ГУ МНС в Херсонській області Олександр Пікуль, голова Херсонської обласної ради Василь Котенков, заступник директора українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України Дмитро Омельченко, речник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Антон Крук та інші почесні гості.
З урочистою промовою до учасників фестивалю звернувся заступник Міністра Віталій Романченко, він привітав дітей із довгоочікуваним відкриттям Фестивалю від імені т.в.о. Міністра Михайла Болотських та всього колективу МНС і наголосив, що цей захід проходить на тлі Чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту, у якому збірна України, посівши 1-е місце, показала справжній приклад для молодого покоління. „Це яскравий приклад для вас, як треба боротися, як проявити себе у житті. Це фестиваль юних і сміливих, тих, хто пов’язує своє життя з допомогою та рятуванням інших. Бажаю вам, щоб саме такі відчуття і створилися у вас у серцях під час змагань. Пам’ятайте, головне у цих змаганнях не перемога, а відчуття дружби, підтримки та розуміння, що є такі люди, яким потрібна допомога”, – зазначив В.Романченко та побажав усім учасникам успіхів у фестивалі та у житті. 
6-го вересня у Херсонській області розпочалися перші змагання на XVI Фестивалі ДЮП. Згідно з положенням, команди мали впродовж 3-х хвилин представити себе глядачам у конкурсі „Візитка”. Головними критеріями оцінювання традиційно були змістовність, вокальна майстерність, літературний та музичний супровід тощо.
Однак упродовж Фестивалю командам доведеться не тільки тішити глядачів артистизмом та вдалими жартами на пожежну тематику, але й демонструвати свою фізичну підготовку під час спортивних змагань, до яких увійдуть конкурси „Влучний ствольщик”, „Переправа”, „Орієнтування на місцевості” та „Медичний конкурс”.
7-го вересня у дитячому таборі «Прибережний» під час другого дня змагань пройшов конкурс «Домашнє завдання». На відміну від «Візитки», команди-учасниці отримали можливість повністю розкрити свої таланти. Темою «Ей, маленький! Зупинись! Не пустуй і схаменись! Там, де ти – шукай біду, час вже взятись до ладу!».
За виступами команд спостерігала представник служби зв’язків з громадськістю Добровільного пожежного товариства Бєлгородського регіонального відділення РФ Антоніна Щевцова. Зокрема, вона зазначила, що подібні фестивалі проходять і в Росії та являються невід’ємною частиною роботи з дітьми з питань безпеки життєдіяльності.
Упродовж конкурсної програми речник Львівського університету безпеки життєдіяльності Антон Крук разом із журі визначає та відбирає кращі творчі номери для формування заключного гала-концерту, який відбудеться 11-го вересня під час закриття Фестивалю.
А поки діти продовжують дивувати глядачів своєю шаленою енергією та позитивним настроєм, перетворюючи дні змагань у дитячому таборі «Прибережний» на справжнє свято.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10