https://www.high-endrolex.com/10 11 вересня курсанти Національного вишу МНС присягнуть захищати Україну та її народ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.09.2010
НУЦЗУ

11 вересня курсанти Національного вишу МНС присягнуть захищати Україну та її народ

200 юнаків після складання вступних іспитів, проходження курсу молодого бійця та перевірки на готовність засвоювати навчальну програму, яка вимагає фізичної витривалості й передбачає значне психологічне навантаження, у присутності високопосадовців МНС України,  керівників Харкова і області, очільників обласних регіональних Головних управлінь  МНС, професорсько-викладацького складу НУЦЗУ, ректора Національного університету цивільного захисту України, генерал-лейтенанта Володимира Садкового, своїх батьків, друзів,  представників громадськості  та ЗМІ  дадуть клятву на вірність українському народові.

«Усі курсанти з високим емоційним піднесенням і відповідальністю готувалися до ритуалу. Серед першокурсників багато тих, які продовжують сімейні  та родинні традиції.

Присяга складається на все життя і є визначною, незабутньою подією в долі людини, свідчення вибору, свідомого ставлення до професії та урочисті обіцянки віддано служити державі», -  стверджує Володимир Садковий, ректор Національного університету цивільного захисту України, генерал-лейтенант служби цивільного захисту.

Прийняв присягу - став рятувальником і за професією, і за покликанням. Першокурсники зізнаються, коли особисто рятуватимуть життя - своє покликання зрозуміють по-іншому.

«Я пишаюсь тим, що поступив до Національного університету цивільного захисту, бо захист людей від пожеж – це справжня чоловіча робота, яка ніколи не втратить своєї актуальності й завжди залишатиметься взірцем гуманності. Дивлячись на працю рятувальників я усвідомив, яке велике значення має ця професія для людей. Ще змалку я хотів допомагати людям у біді й тепер радий, що маю таку можливість навчитись фахово робити пожежно-рятівну справу », - говорить першокурсник Дмитро Лагута. Дмитро каже, що батьки спокійні за його навчання у навчальному закладі МНС.

 Урочисте Свято прийняття Присяги  у суботу неодмінно відбудеться, і ніщо не завадить. Попереду в юнаків ще чимало труднощів і випробувань, але віриться, що вони наполегливо здобуватимуть знання й у майбутньому поповнять лави працівників МНС.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

Фото із архіву факультету ОРС, прес-служби НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10