https://www.high-endrolex.com/10 У ЧІПБ першокурсники склали Присягу на вірність українському народові | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

У ЧІПБ першокурсники склали Присягу на вірність українському народові

Першого вересня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України на плацу навчального закладу відбулася урочиста церемонія складання першокурсниками Присяги та посвячення у студенти.
Ще до початку цих заходів на факультетах інституту були організовані та проведені лекторії – “Уроки мужності”. Метою цих занять було формування вольових відчуттів, упевненості у виборі обраної професії та розвиток почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.
Після цього урочисті розпочалися на плацу інституту з підняття Державного Прапору кращими курсантами та студентами ВНЗ в присутності вишикуваного особового складу, ветеранів навчального закладу, батьків першокурсників та численних гостей, серед яких, зокрема, були: начальник Управління ДСНС України у Черкаській області генерал майор с. ц. з. Віктор Гвоздь, міський голова Черкас Сергій Одарич, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, заступник директора Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА Ігор Волошин та інші.
Після виконання Державного Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх вогнеборців - чорнобильців, які віддали своє життя ліквідовуючи катастрофу на ЧАЕС, а також випускників навчального закладу Олексія Панченко та Ігоря Бойко, які до останнього подиху, мужньо та героїчно боронили від ворога свою країну під час проведення антитерористичної операції на Сході України.
Церемонія приведення до Присяги курсантів першого курсу та посвяти першокурсників у студенти відбулася при винесеному Прапорові інституту. Боже благословення молоді рятувальники отримали від настоятеля Храму-Каплиці ікони Божої матері «Неопалима Купина» Протоієрея В’ячеслава, який після напутнього слова освятив їх на подальшу службу.
Потім з вітальним словом до усіх присутніх звернулася мати першокурсника та курсант, який щойно склав Присягу на вірність українському народові, поповнивши ряди вогнеборців-рятівників. За традицією в.о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко разом з Сергієм Одаричем вручили символічний ключ знань та символічну залікову книжку з побажаннями високих здобутків у навчанні та службі курсанту та студентці, які за підсумками вступу до інституту набрали найвищі рейтингові бали.
Свято продовжили показові виступи спортсменів та кінологічних розрахунків інституту. Потім гостей піснею привітала курсант третього курсу Олеся Осипчук.
Завершилися заходи заключним батьківським словом О. Тищенка, в якому він наголосив: “Сподіваюсь, що для кожного із вас ці 5 років навчання стануть дійсно важливими, а своїм старанням, дисциплінованим несенням служби, активною участю у науковому, спортивному і громадському житті навчального закладу ви не лише підтримаєте традиції своїх попередників, а й в майбутньому станете всебічно розвинутими особистостями та справжніми професіоналами рятувальної справи!”
Прозвучала команда «СТРУНКО!» і от настав перший урочистий марш першокурсників у загальному строю особового складу інституту, перші світлини з керівництвом та почесними гостями на згадку…
З наступного дня розпочнеться новий навчальний рік. У вирі повсякденних турбот День знань – 2015 залишиться в історії навчального закладу приємними спогадами, відображеними у фото та відеоматеріалах. Але у серцях сьогоднішніх курсантів-першокурсників цей день залишиться ще й незабутніми враженнями про пережите хвилювання, з яким кожен із них читав священні слова Присяги!

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10