https://www.high-endrolex.com/10 Заняття з психологічної допомоги для першокурсників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.08.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Заняття з психологічної допомоги для першокурсників

Під час табірного збору курсанти-першокурсники Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України вивчають основи Статутів, отримують початкові знання зі спеціальної та загальновійськової підготовки, опановують стройову та загальнофізичну підготовку, набувають навичок несення служби в добовому та інших нарядах, навчаються виконанню статутних вимог щодо дисципліни та організованості, носіння встановленої форми одягу.
Окрім фахового становлення майбутніх першокурсників, велика увага з боку працівників та командирів приділяється також психологічному забезпеченню. «Насамперед, специфіка наших занять направлена на вивчення індивідуальних якостей та особливостей характеру курсантів. Під час занять вони знайомляться, кожен розповідає про себе, хто він і звідки, які має захоплення, що очікує від навчання. Адже коли людина «розкривається», вона стає ближчою оточуючим» - наголошує начальник сектору психологічного забезпечення підполковник служби цивільного захисту Сергій Мордюшенко.
З метою вивчення особливостей характеру першокурсників психолог застосовує різні психологічні методи дослідження (спостерігає, проводить тестування, тощо), виявляє кандидатів, які претендують бути лідерами, вивчає їх та визначає, хто з претендентів дійсно має лідерські здібності і в майбутньому міг би успішно виконувати, наприклад, обов’язки командира відділення чи заступника командира взводу. Також під час проведення таких занять Сергій Мордюшенко вивчає міжособистісні стосунки у колективі, проводить тренінги та навчає молодь ефективно вести себе в різних життєвих ситуаціях за допомогою різноманітних релаксаційних вправ.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10