https://www.high-endrolex.com/10 Представник ЧІПБ отримав сертифікат інструктора Міжнародної організації по забороні хімічної зброї | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.08.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Представник ЧІПБ отримав сертифікат інструктора Міжнародної організації по забороні хімічної зброї

З 24 до 29 серпня начальник факультету оперативно-рятувальних сил Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України полковник с. ц. з. Євген Качкар на запрошення Міжнародної організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО), центральний офіс якої розташований в Гаазі (Нідерланди), перебував у міжнародному відрядженні в Республіці Білорусь. В останній тиждень літа саме там відбулися підготовчі курси за освітньою програмою підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів «Захист від хімічної зброї» (для інструкторів).
У міжнародному заході взяли участь 11 осіб від країн учасниць ОЗХО: Вірменії, Білорусі, В’єтнаму, Грузії, Литви, Польщі, Румунії та України. Метою даного курсу була підготовка інструкторів, для подальшого навчання співробітників екстрених служб реагування на інциденти з наявністю небезпечних хімічних речовин. Програма підготовки включала наступні аспекти:
- методики викладання загальнопрофесійних та спеціальних дисциплін;
- відпрацювання практичних тренінгів по ліквідації аварії виливу (витоку) хімічних речовин на хімічно-небезпечних об’єктах;
- дії рятувальних підрозділів, під час аварії на залізничному та вантажному транспорті;
- особливості проведення розвідки місця виникнення інциденту, деконтамінації особового складу та техніки.
Зазначимо, що по завершенню курсів Євген Володимирович успішно склав залік та отримав сертифікат інструктора Міжнародної організації по забороні хімічної зброї.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10