https://www.high-endrolex.com/10 У Національному університеті цивільного захисту України пройшов День знань | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2015
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України пройшов День знань

1 вересня у Національному університеті цивільного захисту України відбулися урочистості з нагоди Дня знань. Цьогоріч велика університетська родина прийняла до себе 190 курсантів-першокурсників та 80 студентів. На святі були присутніми директор Департаменту цивільного захисту Харківської облдержадміністрації Володимир Фадєєв, начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області полковник служби цивільного захисту Олександр Волобуєв, ректор Національного університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, ветерани, батьки.
Начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв, вітаючи присутніх із Першовереснем зазначив, що сьогодні завдання усіх працівників органів управління та підрозділів цивільного захисту, яких готують навчальні заклади ДСНС, – забезпечити належний цивільний захист громадян України, оберігати їх життя, здоров’я та гарантувати безпеку, як вищі соціальні цінності. Він побажав курсантам та студентам витримки та наполегливості в отриманні нових знань.
На урочистостях було зачитано привітання Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, в якому йшлося: «…1 вересня є справді загальнонаціональним та надзвичайно важливим святом для нашої держави. Адже саме освіта є підґрунтям для формування світогляду людини та основою майбутнього сталого розвитку суспільства. У процесі навчання кожен із вас здобуває нові знання, набуває навичок та вмінь, які дають поштовх для наукових звершень та відкриттів. В умовах сьогодення, коли Україна змушена відстоювати своє право на свободу і незалежність, особистим внеском кожного з вас у загальнодержавну справу є зразкове навчання та сумлінне виконання службового обов’язку.
Нині рятувальники ліквідовують масштабні пожежі, надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, знешкоджують сучасні боєприпаси в районах проведення антитерористичної операції. Саме тому наполегливе навчання і висока дисципліна є основою професії рятувальника. Адже від вас, майбутні рятувальники, залежатиме спокій та безпека громадян, життя та здоров’я кожної людини.
Особливі слова вітання нашим першокурсникам. Попереду у вас тривалий та сповнений цікавих відкриттів шлях до професійної майстерності. Будьте гідними послідовниками славних традицій наших ветеранів і героїв сучасності…».
Ректор університету Володимир Садковий привітав першокурсників та усіх присутніх із Днем знань. Зокрема, він висловив щиру вдячність усім викладачам університету за високий професіоналізм, бажання зацікавити юних рятівників і створити умови для їх інтелектуального, духовного і фізичного розвитку.
Олена Мастицька, першокурсниця соціально-психологічного факультету, не приховує свої емоції: сьогоднішнє свято – ще одна хвилююча і незабутня сторінка її життя. «Пройшовши табірні збори, - зауважує дівчина, - я стала впевненішою, більш витривалою та призвичаїлась до дисципліни. А ще – у мене з’явилось дуже багато друзів». Олена хоче бути справжнім лікарем «людських душ» і докладе всіх зусиль, аби її мрія здійснилась.
Родзинкою проведення свята стало театралізоване дійство, що розгорнулося на плацу навчального закладу. Урочисто пролунала клятва першокурсника, слова якої майбутні рятувальники повинні пам’ятати протягом всіх років навчання в університеті. Зокрема вони урочисто обіцяли добре вчитися, оволодівати мудрістю знань, щоб стати справжніми фахівцями обраної справи.
Першокурсникам було вручено символ Знань – Сову. Вітали вихованців університету художні колективи НУЦЗУ - танцювальний «Флейм» та вокальний «Аніма». Святкова лінійка закінчилась урочистим маршем особового складу.
Традиції примножуються, велика родина рятувальників зміцнюється і росте. Тож, успіхів тобі, першокурснику, у бурхливому вирі університетського життя!

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10