https://www.high-endrolex.com/10 Торкнись науки! Харківські «Наукові пікніки» запрошують дітей та дорослих на наукове свято | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.08.2015
НУЦЗУ

Торкнись науки! Харківські «Наукові пікніки» запрошують дітей та дорослих на наукове свято

У Харкові, 6 вересня, з 11.00 на алеях саду імені Шевченка та на майданчику біля ККЗ «Україна» стартує осінній марафон «Наукових пікніків». НУЦЗУ – традиційний учасник наукового марафону. Харків’яни стануть рятувальниками, екстремальними психологами, екологами, хіміками, піротехніками, пожежними інспекторами. І не тільки. До 16.00 учасники «пікніків» всіх вікових категорій матимуть можливість взяти участь в наукових експериментах. Вхід вільний і безкоштовний.

Захід направлений на популяризацію науки серед дітей та молоді. Організатори розтлумачують публіці «складні речі» на прикладах цікавих експериментів та головоломок. Фахівці представлятимуть такі галузі знань як хімічна технологія та інженерія, фізика, інформатика, цивільна безпека, природничі науки, соціально-політичні науки (психологія), медицина, математика, логіка, військова справа, астрономія, логіка, робототехніка, історія, криміналістика та інші.

Як повідомив проректор з наукової роботи НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов, університет ДСНС України продемонструє науково-дослідні установки, виставкові зразки, протипожежно-рятувальну техніку, способи гасіння пожеж у резервуарах з нафтопродуктами, процес загорання кабелю під час його перенавантаження. Крім того, на майданчику НУЦЗУ глядачі ознайомляться з комплектацією техніки, що стоїть на озброєнні в держслужбі надзвичайних ситуацій. Спеціалісти кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки покажуть, як за допомогою сучасних засобів шукають вибухонебезпечні предмети.

Не залишать нікого байдужими хімічні досліди, виконані спеціалістами кафедри спеціальної хімії та хімічної технології. Наукові доробки представлять науково-педагогічні працівники кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій. Охочі матимуть нагоду ознайомитись з науковою та навчальною літературою, переглянути фільм про діяльність НУЦЗУ.

Навесні цього року захід у Харкові зібрав понад 20 тисяч глядачів і, не дивлячись на те, що проект направлено, перш за все, на школярів, він був цікавим для відвідувачів всіх вікових категорій.

Осінній марафон «Наукових пікніків» також прийматиме Київ (12.09), Луцьк (13.09), Кривий Ріг (19.09), Дніпропетровськ (20.09), Дубно (26.09), Тернопіль (27.09), Одеса (3.10), Вінниця (4.10) і Львів (6.10).

Лариса Кошеварова
НУЦЗУ

Фотоархів

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10