https://www.high-endrolex.com/10 Спеціальне оснащення – для навчального процесу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.12.2011
НУЦЗУ

Спеціальне оснащення – для навчального процесу

Спеціальне оснащення й страхувальні засоби є основними елементами спеціального устаткування, призначеного для забезпечення безпечного виконання висотно-верхолазних робіт. Це верхолазне спорядження забезпечує безпеку й можливість реалізації основної технології робіт, переміщення працівника по вертикалі (вгору, униз) або похилій площини без застосування складних піднімальних механізмів.
Функціонально кожний елемент спеціального оснащення й страхувальних засобів має своє призначення й застосовується залежно від складності об'єкта, умов і ступеня небезпеки виконуваних робіт на висоті.
Кафедрою пожежної та рятувальної підготовки Національного університету цивільного захисту України було отримано спеціальне оснащення – триногу спеціальну для підйому постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій. Це – підйом людини з відкритого колодязя або замкнутих порожнин. Як зазначив начальник кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковник служби ЦЗ Олег Безуглов, таке оснащення використовуватиметься у навчальному процесі для курсантів 3 курсів уже з наступного навчального року з дисципліни «Пожежно-рятувальна підготовка».

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Руслана Мелещенка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10