https://www.high-endrolex.com/10 Спорт – що рятує життя. 7-8 липня у Харкові пройде Чемпіонат України серед юнаків з пожежно-прикладного спорту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.07.2011
НУЦЗУ

Спорт – що рятує життя. 7-8 липня у Харкові пройде Чемпіонат України серед юнаків з пожежно-прикладного спорту

Шостого липня пройде жеребкування серед учасників змагань. 7 липня, о 9 годині, на спортивному комплексі Головного управління МНС в Харківській області, який розташований по вулиці Ньютона, 132-а, відбудеться відкриття урочистого параду спортсменів і розпочнуться змагання Чемпіонату України серед юнаків з пожежно-прикладного спорту.  Старший суддя цьогорічного Чемпіонату України серед юнаків з пожежно-прикладного спорту Віталій Володимирович Бутівченко каже, що унікальність цього спорту полягає в тому, що його види відтворюють повсякденну роботу пожежних розрахунків та потребують багатогранної спортивної майстерності. Він складається із наступних видів: підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі, пожежна естафета 4х100 м, 100-метрівка з перешкодами та бойове розгортання. Заслужений тренер Віталій Бутівченко, який особисто виховав чимало чемпіонів, стверджує, що пожежно-прикладний спорт - це спорт лише для відважних, адже він стоїть в одному ряду з найбільш небезпечними видами спорту. «Кожний рятувальник застосовує спортивні елементи пожежно-прикладного спорту майже щодня, долаючи вогняні перешкоди і рятуючи людські життя. Змагання, що пройдуть у Харкові 7-8 липня, проходитимуть серед юнаків із всіх куточків України, які демонструватимуть свої уміння, фізичну майстерність і вправність, - запевняє старший суддя змагань Віталій Бутівченко. – Всеукраїнські змагання не тільки відкривають нові імена чемпіонів та мають важливе значення для спортивного зростання спортсменів, вони також дають юнакам неоціненний досвід спілкування, особистісного зростання, а для декого – ще й бажання пов'язати свою долю із професією пожежника-рятувальника. А це дуже важливо! Бо саме ці юні, але вже такі досвідчені у роботі із пожежно-рятувальним обладнанням, сильні, відважні, витривалі юнаки – надія навчальних закладів та підрозділів МНС України».
 Головуватиме у суддівському корпусі -  Олександр Тарасов, начальник відділу організації пожежно-рятувальних робіт та пожежогасіння Департаменту управління рятувальними силами МНС України, полковник служби цивільного захисту.
7 липня на стадіоні ГУ МНС в Харківській області пройдуть змагання з підйому штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі та пожежної естафети 4х100 м, а 8 липня - 100-метрівка з перешкодами та бойове розгортання. Цього ж дня визначаться переможці Чемпіонату України серед юнаків з пожежно-прикладного спорту і відбудеться урочисте закриття змагань.
Слід нагадати, що в 2010 році юні спортсмени-прикладники змагалися на Черкащині.
Звання «золотого» чемпіона підтвердила команда-переможець 2009 року - збірна команда міста Києва, другими тогоріч були Черкаси, бронзову нагороду отримала  збірна Луганської області. Беззаперечним фаворитом Чемпіонату України 2010 року став абсолютний переможець змагань п’ятнадцятирічний Андрій Авраменко, який виступав у середній вікові групі і показав кращі результати у трьох видах змагань. Хлопець навчається в ліцеї Київського політехнічного інституту, має перший дорослий спортивний розряд.  Віталій Володимирович Бутівченко говорить, що Андрійове  захоплення пожежно-прикладним спортом – спадкове. Адже батько Андрія – Юрій Авраменко – майстер спорту міжнародного класу з пожежно-прикладного спорту, суддя національної категорії, який свого часу виступав у складі збірних м. Києва та України на чемпіонатах з пожежно-прикладного спорту різного рівня.
І, завершуючи інтерв’ю,  заслужений тренер України Віталій Бутівченко підкреслив, що  
спортивні змагання – це свято дружби, зустріч однодумців, змагання для самовдосконалення! Ті, хто виявиться слабкішим за чемпіонів,  обов'язково зроблять висновки про свої помилки, будуть враховувати їх у своїх тренуваннях. Віталій Володимирович упевнений, що на зміну досвідченим прикладникам прийдуть кваліфіковані спортсмени, серед яких майбутні спеціалісти пожежно-рятувальної справи, майбутні працівники підрозділів МНС України.  
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10