https://www.high-endrolex.com/10 Сумісні пожежно-тактичні навчання: від теорії до практики | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.12.2006
НУЦЗУ

Сумісні пожежно-тактичні навчання: від теорії до практики

6 грудня на базі Університету цивільного захисту України відбулися сумісні пожежно-тактичні навчання Головного управління МНС України в Харківській області та факультету  оперативно-рятувальних сил навчального закладу, куди було залучено слухачів магістратури управління.

За планом навчань імітувалась пожежа з підвищеним номером складності(№ 2) на сходовій клітці у побутовому приміщенні однієї з будівель, що розташована на території навчального комплексу університету по вулиці Баварська, 7. До місця «запланованої» пожежі прибуло два відділення навчальної пожежно-рятувальної частини Університету цивільного захисту України, одне відділення ПДПЧ-6, два відділення ПДПЧ-3, оперативно-координаційний центр ГУ МНС України в Харківській області, черговий взвод навчального закладу. Тут, на навчаннях такого масштабу відпрацьовувалось своєчасність, оперативність, правильність прийняття управлінських рішень при гасінні пожежі на об’єктах за підвищеним номером складності, чіткість та злагодженість дій обов’язків номерів бойового розрахунку на автоцистерні у складі ланки газодимозахисної служби. Обов’язковим було вивчення району виїзду і відпрацювання плану пожежогасіння для підрозділів Харківського гарнізону МНС. Імітація пожежі проводилась в умовах, максимально наближених до реальних: сильне задимлення приміщення, їдкий дим, що оповив всі сходи до третього поверху, голосіння людей про допомогу, евакуація тощо. Знадобилась неабияка витримка, фізична вправність як слухачів магістратури, так і курсантів та пожежних.

В’ячеслав Бобрика, слухач магістратури, один із керівників пожежно-тактичних навчань зазначає: « Мета навчань була досягнута. Слухачі магістратури брали участь в них як керівники бойових ділянок. Діяли чітко і вправно. Ось так – у нас теорія не розходиться із практикою. Тільки у спільній дії із всіма учасниками ліквідації пожежі та її наслідків відразу видно результативність та помилки, причину виникнення яких слід буде з’ясувати, а в майбутньому не допускати їх взагалі».

І, звичайно, за планом після навчань – розбір пожежі. Чіткість і злагодженість дій учасників навчань мали позитивні результати, а магістри виявили високий рівень професійної підготовки.

Коленко В.В., прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10