https://www.high-endrolex.com/10 ДЕНЬ ПИСЕМНОСТІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.11.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

ДЕНЬ ПИСЕМНОСТІ

 

З метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу  у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля традиційно, до Дня української писемності та мови, проводиться  конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Цього року у конкурсі взяли участь курсанти та студенти 1 і 5 курсів. Завдання до конкурсу підібрані були таким чином, щоб  виявити  знання з різних розділів мови та вміння володіти художнім словом. Любов до рідної мови, красу і велич її, учасники конкурсу висловлювали прозовими та поетичними рядками.

Пропагуючи  рідну  мову, розвиток творчих здібностей, слухачі І курсу взяли участь у міському конкурсі на кращий твір «Черкаси – завтра», де курсант першого курсу Голота Максим виборов І призове місця і був нагороджений цінним подарунком.

В приміщенні бібліотеки  організовано виставку новинок мовознавчих книг та спеціальної літератури. Протягом свята у стінах інституту лунав радіовиступ на тему: «Від Нестора Літописця до Петра Яцика», підготовлений магістрами інституту.

Результати конкурсу щорічно висвітлюються на сторінках інститутської газети «Вогнеборець», яку надсилають у всі регіони області, адже мова -  один із найважливіших показників  нашої духовної культури.

9 листопада курсанти та професорсько-викладацький склад інституту брав участь у написанні загальноукраїнського Диктанту національної єдності. Всеукраїнський радіодиктант єдності дав можливість кожному з його учасників перевірити свої знання, підтримати материнську мову, а також довести усьому світові: українська мова є, вона престижна і нею говорять мільйони людей в Україні і поза її межами.
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10