https://www.high-endrolex.com/10 Курсантські нотатки про табірні збори | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.06.2011
НУЦЗУ

Курсантські нотатки про табірні збори

Ось і настав той день, коли першокурсники  повинні показати те, чого вони навчились на протязі першого року навчання. 20-го червня о 04:00 у навчальному полігоні пролунала команда "Збір". Швидко вдягнувшись і взявши спорядження, підрозділи вишикувались на плацу, де отримали наказ провести операцію з пошуку загубившихся дітей, які 19 червня о 20 год. 30 хв. пішли у напрямку піонерського табору селища Фігуровка Чугуївського району і не повернулись додому. При знаходженні потерпілих у них були виявленні різні види травм. Санітарні ланки швидко і уміло надали постраждалим першу медичну допомогу і доставили до місця збору постраждалих – човникову станцію навчального полігону НУЦЗУ. На цьому завершився перший етап заняття.
Другий етап заключався в естафеті, на якій першокурсники продемонстрували свої знання та навички з надягання  ОЗК за нормативами 3-А та 3-Б, вміння працювати з приладами ДП-5В та ВПХР, переносити постраждалих за допомогою лямок та на санітарних ношах.
Також підполковник сл. ЦЗ Ігнатьев О.М. продемонстрував особовому складу курсів прийоми гасіння палаючої панікуючої людини. Після короткого інструктажу особовий склад приступив до практичного відпрацювання запропонованої методики. Завершальним етапом став прохід у задимленому середовищі, прохід через струмінь розпиленої води та виконання дегазації за допомогою індивідуального комплекту для спеціальної обробки ІДК-1.

  

  

  

  

  

  

  

Рада самоврядування курсів 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10