https://www.high-endrolex.com/10 У добру путь, молоді фахівці! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.06.2011
НУЦЗУ

У добру путь, молоді фахівці!

18-го червня У Харківському національному університеті цивільного захисту відбувся масштабний випуск 2011 року спеціалістів, магістрів, бакалаврів. 306 підготовлених спеціалісти поповнили лави МНС України.
На урочистостях були присутніми директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України Марченко Григорій Борисович, заступник начальника ГУ МНСУ в Харківській області Олександр Волобуєв, представники облдержадміністрації та мерії, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха, ветерани, батьки.
Вручаючи дипломи майбутнім спеціалістам, директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України Марченко Григорій Борисович зазначив, що цей період у житті випускників – найвідповідальніший, і своєю професійною майстерністю майбутні рятувальники повинні активно сприяти зміцненню авторитету Міністерства. Із напутнім побажанням до молодих офіцерів звернувся ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Зокрема, він зазначив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами українського суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту МНС.
Також до молодих офіцерів із батьківським благословенням на добрі справи звернулись ветерани навчального закладу. Як і майже 50 років тому, сивочолі ветерани навчального закладу сьогодні в однострої з молодим поповненням МНС демонструють вправність та стройовий вишкіл. «Ще вчора, - ділиться своїми враженнями новоспечений лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Орищенко, - здавалося, б я був курсантом-першокурсником, присягав на вірність українському народові та Батьківщині. Минуло чотири роки – і сьогодні я озираюсь і ніби переглядаю курсантський фотоальбом. Згадую своє активне життя в рідному університеті: і збори ради курсантського самоврядування університету, і веселі концерти художньої самодіяльності, і смішні виступи у КВН. Надовго запам’ятаються заняття з організації та тактики аварійно-рятувальних робіт, організації пожежно-профілактичної роботи, пожежно-рятувальної підготовки, хвилюючі миті захисту дипломного проекту. І це активне життя не закінчується, продовжується, але, на жаль, вже не в стінах рідної альма-матер. Попереду – нелегка робота в Управлінні МНС У в Миколаївській області, куди я отримав направлення для подальшого проходження служби. Та, незважаючи на буденні труднощі, я завжди житиму в серці зі своїм НУЦЗУ».
Немов останній дзвоник, символічно пролунали звуки сирени та прогримів урочистий салют. В очах уже офіцерів – невгамовна радість і, водночас, сум. Надовго у пам’яті кожного залишаться товариські будні, розділені із своїми однокурсниками у казармах, і світла надія на те, що попереду – справжнє самостійне життя.
Завершилася церемонія проходженням урочистим маршем особового складу університету.. Чеканячи крок, випускники підкидали вгору квіти та дрібні гроші – до зустрічі!
Хочеться побажати всім випускникам – успіхів на професійній ниві, зміцнювати авторитет МНС, примножувати добрі традиції рідного навчального закладу, гідно нести почесне звання Випускника!

 

 

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10