https://www.high-endrolex.com/10 У добру путь, офіцери-рятувальники! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.06.2011
НУЦЗУ

У добру путь, офіцери-рятувальники!

Близько 700 вихованців цього навчального закладу отримали дипломи бакалавра, спеціаліста та магістра. Із них – 306 курсантів, 15 – магістрів управління, а решта – студенти.
Особливістю цьогорічного випуску курсантів є те, що відразу ж дванадцять уже офіцерів працюватимуть у підрозділах рідного навчального закладу. До цього тут залишалося працювати не більше п’яти випускників кожного випуску. Чому ж так сталося?
«Нічого особливого в цьому немає, – розповідає проректор по роботі з персоналом Університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов. – Звісно, бажаючих залишитися працювати в стінах навчального закладу було більше, але відібрали кращих з кращих. Тобто, це ті юнаки і, до речі, одна дівчина, які протягом всього періоду навчання були взірцем для інших, старанно навчалися і опановували свої спеціальності, а також брали активну участь у повсякденному житті в Університеті, а це і спортивні змагання, творчі конкурси та багато іншого. «Новоспечені» лейтенанти служби цивільного захисту вже з понеділка заступатимуть на службу в Університеті на місця, де тільки що «несли» курсантські наряди, а тому часу для відпочинку в них не буде. Я бажаю їм продовжувати бути взірцями для курсантів і гідно нести свою службу».
Єдина представниця прекрасної половини людства з цих дванадцяти випускників – Інна Щербина – буде працювати психологом сектору психологічного забезпечення. Це, на її думку, вкрай відповідальна посада, адже доведеться допомагати курсантам бути готовими на сто відсотків у різних ситуаціях цієї непростої професії – рятувати людей.
   Юрій Явтушенко працюватиме черговим комендантом комендатури. Він розповів, що професія рятувальника в їхній родині стала династією і його батько, Олександр Явтушенко, вже багато років працює в цій службі, до речі, також у стінах Університету. Юрій Явтушенко буде продовжувати і навчання в ад’юнктурі, аби ще більше збагатитися знаннями, які стануть в подальшому йому в пригоді.
Ще один наш співрозмовник – Яніс Сокол, який буде командиром взводу. У його родині також були військові, а тому, як він жартує, вибору професії особливо не було. Він з дитинства мріяв стати рятувальником, саме тому, ні хвилини не вагаючись, поступив до Національного університету цивільного захисту України і жодного разу не пожалкував. Яніс Сокол розповів: «Ще вчора сам був курсантом, а сьогодні вже випускаюся і отримаю офіцерські погони. Звичайно, трішки щемить на душі, адже багато товаришів роз’їдуться в інші місця служби, і їх мені не вистачатиме. Але життя триває, і я вважаю, мені вдасться виховати з курсантів гідних офіцерів, кваліфікованих фахівців, а головне – справжніх громадян нашої держави. А ще б хотілося подякувати всім тим, хто брав участь у нашому становленні, збагачував знаннями та передавав свій багатий досвід».
 
 Ігор ТЕСЛО власний кореспондент газети «Слобідський край», № 72 • 18 червня 2011       
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10