https://www.high-endrolex.com/10 Уперше в сучасній освітянській практиці Державна акредитаційна комісія України надала право Національному університету цивільного захисту України здійснювати підготовку спеціалістів та магістрів за новітніми спеціальностями у галузі цивільної безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.06.2011
НУЦЗУ

Уперше в сучасній освітянській практиці Державна акредитаційна комісія України надала право Національному університету цивільного захисту України здійснювати підготовку спеціалістів та магістрів за новітніми спеціальностями у галузі цивільної безпеки

 
Відповідно до рішення Державної акредитаційної комісії України від 25 травня 2011 року (Протокол № 87), за поданням експертних рад Національному університету цивільного захисту України надано право на провадження освітньої діяльності з підготовки магістрів та спеціалістів у галузі цивільної безпеки, а саме за спеціальностями: «Охорона праці у сфері цивільного захисту», «Управління у сфері цивільного захисту», «Цивільний захист», «Управління пожежною безпекою».
Як значив перший проректор з навчальної та методичної роботи полковник служби цивільного захисту Олег Назаров, нові спеціальності повністю відповідають сучасним вимогам Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій. Підготовка фахівців здійснюється відповідно до європейських стандартів захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Вже у поточному навчальному році Національний університет цивільного захисту України оголосив набір на визначені спеціальності. А у 2012 році перші випускники отримають дипломи спеціалістів та управлінців зі спеціальностей «Охорона праці у сфері цивільного захисту», «Управління у сфері цивільного захисту», «Цивільний захист», «Управління пожежною безпекою». Такі фахівці стануть вкрай затребуваними якраз напередодні проведення Євро-2012.
Впровадження підготовки фахівців в Україні за новими спеціальностями з’явились за ініціативи науковців Національного університету цивільного захисту, а також за підтримки фахівців Міністерства надзвичайних ситуацій та Міносвіти України. Сьогодні населення та територія України перебувають під значним негативним впливом техногенних та природних вражаючих чинників, які призводять до виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій, загибелі людей на виробництві і в побуті, погіршення умов життєдіяльності населення, забруднення навколишнього природного середовища та значних економічних збитків. До ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та екологічного характеру залучаються сили та засоби Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій. Саме це вимагає удосконалення та використання найбільш ефективних мір з попередження, запобігання виникненню та ліквідації наслідків таких надзвичайних ситуацій. З цією метою поглиблюються та розширюються напрями підготовки фахівців. Сфера цивільного захисту, безпечної життєдіяльності – в епіцентрі уваги державних установ, які здатні і повинні зробити життя безпечним.
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10