https://www.high-endrolex.com/10 ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ПОЖЕЖНО-ПРИКЛАДНОГО СПОРТУ В ЗАКРИТИХ ПРИМІЩЕННЯХ ВІДКРИТО! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ПОЖЕЖНО-ПРИКЛАДНОГО СПОРТУ В ЗАКРИТИХ ПРИМІЩЕННЯХ ВІДКРИТО!

    В Черкасах стартував Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях. Господарі змагань – Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України та Управління МНС України в Черкаській області.
    Другого березня на базі академії відбулося засідання мандатної комісії, нарада організаційного комітету, суддів і представників команд, жеребкування та засідання членів Федерації пожежно-прикладного спорту України.
    Увечері того ж дня відбулося й урочисте відкриття Чемпіонату, яке пройшло у приміщенні Черкаської обласної філармонії у присутності членів тридцяти команд-учасниць змагань, керівництва та особового складу Академії пожежної безпеки, УМНС України в Черкаській області та високих гостей, серед яких були головний суддя Чемпіонату, начальник відділу організації пожежно-рятувальних робіт та пожежогасіння МНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Тарасов, директор Департаменту у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи МНС України Світлана Линник, завідувач сектору з безпеки життєдіяльності Міністерства освіти і науки України Андрій Марченко, т.в.о. начальника Інституту державного управління у сфері цивільного захисту генерал-майор служби цивільного захисту Василь Андрієнко, представники черкаської обласної та міської влади.
    Відкрив Чемпіонат перший заступник голови Черкаської обласної держадміністрації Сергій Рябцев. Він та головний суддя змагань Олександр Тарасов привітали учасників зібрання і побажали їм вдалих стартів та успішних фінішів.
    Ведучий заходу представив учасників змагань – кожну команду, тренерів та кожного зі спортсменів з їх спортивними досягненнями. Дівчата-курсанти академії на знак вітання від гостинної черкаської землі вручили кожній команді запашний коровай, а учасники художніх колективів АПБ, Черкаської обласної філармонії та Черкаського народного хору подарували чудові концертні номери.
    У рамках Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях третього березня у спортивно-оздоровчому комплексі АПБ пройдуть змагання з виконання вправ зі штурмовою та висувною драбинами. А четвертого березня спортсмени-прикладники будуть змагатися у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами.
    «Ми раді знову приймати у себе Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях, маємо для цього усі належні умови (великий спортивно-оздоровчий комплекс) та бажання. Адже Академія пожежної безпеки стала колискою для зростання багатьох спортсменів, чиї імена зараз відомі шанувальникам багатьох видів спорту, особливо, пожежно-прикладного. – коментує подію ректор АПБ полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь. – Ми дуже раді, що команди знайшли можливість приїхати на змагання, раді вітати тренерів та спортсменів, особливо випускників академії, які нині, проходячи службу в управляннях МНС України інших областей, продовжують займатися пожежно-прикладним спортом, виступаючи за команди своїх управлінь!
    У 2000 році на території академії навіть було встановлено стелу «Лицарям пожежного спорту – слава!», на гранітних дошках якої викарбовуються імена вихованців навчального закладу – майстрів спорту України та майстрів спорту України міжнародного класу з різних видів спорту, які стали чемпіонами України, Європи та світу. Їх високі спортивні досягнення – гордість академії й стимул для молоді щодо занять спортом, фізичного самовдосконалення та загартування.
    Сьогодні мені приємно назвати наших колишніх курсантів, які нині є відомими спортсменами-прикладниками: заслуженого майстра спорту України Ігоря Дагіля (нинішнього головного тренера збірної України), заслуженого майстра спорту України Руслана Косенка, майстрів спорту України міжнародного класу Олександра Будніка (який зараз тренує команду академії), Петра Заїки, Василя Нечка, Андрія Ватоліна, майстрів спорту України Дмитра Лютенка, Сергія Потребка, Костянтина Смирнова, Олега Мурчича, Олександра Біловицького, Євгена Кавецького, Сергія Лукащука, Віталія Новгородченка. Цей список можна продовжувати і продовжувати!
    У сьогоднішніх змагань багата на рекорди передісторія. Я дуже сподіваюся, що і цей Чемпіонат відкриє нові імена, а також стане для кожного із його учасників чудовою можливістю для нових знайомств, приємного спілкування, обміну досвідом, випробування власних сил та побудови планів на майбутнє. А ми, як господарі чемпіонату, які завжди дуже раді гостям, зробимо для цього все можливе!»

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10