https://www.high-endrolex.com/10 СПОРТИВНИЙ КАЛЕЙДОСКОП | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

СПОРТИВНИЙ КАЛЕЙДОСКОП

    Самопожертві та відвазі не можна навчити. Але в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) вчать курсантів, студентів і слухачів приймати швидкі та правильні рішення в екстремальних ситуаціях, працювати з технікою та аварійно-рятувальними засобами, мати психологічну витримку, вміти заспокоювати потерпілих, надавати їм першу медичну допомогу тощо. Тому тут така велика увага приділяється навчальному процесу – теорії та практиці, створенню умов для всебічного інтелектуального, творчого розвитку і звичайно ж, для занять фізкультурою і спортом! Тут працює 16 різних спортивних секцій, волейбольні та футбольні команди, які складають основу збірних МНС України; виховано цілу когорту чемпіонів України, Європи та світу з різних видів спорту. Варто лише сказати, що за роки існування навчального закладу в академії підготовлено 18 майстрів спорту України міжнародного класу, понад 200 майстрів спорту України, значну кількість спортсменів-розрядників.
    Спортсмени АПБ з числа працівників, курсантів та студентів постійно, протягом кожного року, беруть участь у різного роду змаганнях – від змагань на першість навчального закладу до чемпіонатів світового рівня. Ось лише кілька останніх прикладів.
    20 лютого спортсмени АПБ взяли участь у змаганнях з боротьби, які пройшли в залік Спартакіади між командами вищих навчальних закладів Черкаської області ІІІ-ІV рівня акредитації. Супротивниками майбутніх рятувальників цього разу були спортсмени Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Уманського національного університету садівництва. Команда АПБ посіла перше місце у загальному заліку серед чоловіків. В особистому заліку перші місця вибороли курсанти третього курсу Олег Бігун, Максим Смирнов та курсант п’ятого курсу Олександр Малюк; другі місця – курсант четвертого курсу Денис Дорожніков та курсант першого курсу Євгеній Орел.
    21-26 лютого курсант третього курсу АПБ Олена Качан, метнувши спис на 37,65 метра, виборола 14 місце в особистому заліку на Чемпіонаті України з легкоатлетичних метань, який проходив у м. Ялті.
    23 лютого команда з міні-футболу «Рятівник» АПБ у місті Тернополі зіграла в нічию з рахунком 8:8 футбольний матч з командою «Банкір – ТНЕУ» Тернопільського національного економічного університету. Матч пройшов у залік останнього туру кругового етапу змагань західної зони Одинадцятого чемпіонату України з міні-футболу серед збірних команд вищих навчальних закладів держави ІІІ-ІV рівня акредитації та став для «Рятівника» останнім у другому колі. Гра була суто символічною. Адже «Рятівник» достроково отримав путівку у фінал чемпіонату, який стартує другого березня у м. Бровари Київської області.
    Зважаючи на те, що перше місце серед команд зони «В» посідає команда Сумського державного університету, яка грає у першій лізі чемпіонату України з міні-футболу та є віце-чемпіоном Європи з міні-футболу серед університетів 2009 року (м. Подгоріца, Чорногорія), а друге – Слов'янського державного педагогічного університету (Донецька область), чемпіон Х Чемпіонату України з міні-футболу серед ВНЗ, гравці якої грають за команду «Єнакієво» у вищій лізі чемпіонату України з міні-футболу, боротьба за перше та друге місця у Чемпіонаті буде більш ніж напруженою.
     Третього березня пройдуть матчі за третє та четверте місця Чемпіонату. А другого березня – за перше та друге місця між командами Академії пожежної безпеки і Сумського державного університету; командою (лідером зони «А») Національного університету харчових технологій (м. Київ) і Слов'янського державного педагогічного університету. Дві кращих команди візьмуть участь у Чемпіонаті Європи з міні-футболу серед студентських збірних ВНЗ, який пройде влітку у Фінляндії.
    24-25 лютого команда з числа чотирьох шахістів – працівників АПБ виборола четверте загальнокомандне місце (з одинадцяти команд-учасниць) на змаганнях з шахів, які пройшли у Черкасах в залік 57-ї Спартакіади обласної організації ФСТ «Динамо» України. В особистому заліку друге місце виборов начальник кафедри вищої математики та інформаційних технологій факультету пожежно-профілактичної діяльності АПБ полковник служби цивільного захисту Ігор Частоколенко (грав на першій дошці), третє місце – доцент кафедри гуманітарних та соціальних наук факультету управління АПБ Іван Дробінка (грав на другій дошці).
    26 лютого команда АПБ з волейболу виборола третє місце на змаганнях з волейболу, які пройшли в залік Універсіади серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації Черкаської області на базі Уманського національного університету садівництва. Перше місце посіла команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, друге місце – команда господарів – Уманського національного університету садівництва.
    26 лютого на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України, розташованого у селі Оршанець Черкаського району, відбулася матчева зустріч збірної з гирьового спорту у складі восьми працівників центру та збірної АПБ з гирьового спорту у складі восьми курсантів та студентів першого, другого і четвертого курсів.
     Змагання були присвячені Дню захисника Вітчизни, який традиційно відзначається 23 лютого, та проходили у чотирьох вагових категоріях: до 70 кг, до 80 кг, до 90 кг та понад 90 кг. Прикордонники і майбутні рятувальники, які змагалися у ривку гирі вагою 32 кг, поділили перемогу порівну (два перших місця посіли рятувальники, ще два перших місця – прикордонники).
    Серед членів команди АПБ перші місця вибороли Роман Лісовий (у ваговій категорії до 90 кг) та Богдан Копил (у ваговій категорії понад 90 кг), другі місця – Євген Косенко (до 70 кг), Павло Ващук (до 80 кг) та Іван Швець (понад 90 кг), треті місця – Руслан Романюк (до 70 кг) та Володимир Черниш (до 80 кг).
    Другого березня в Черкасах стартує Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях. Відкриття Чемпіонату відбудеться у приміщенні Черкаської обласної філармонії, а самі змагання пройдуть третього-четвертого березня на базі спортивно-оздоровчого комплексу АПБ.

На фото: команда АПБ з волейболу; змагання з волейболу у спортивному залі Уманського національного університету садівництва; вправу з гирею виконує курсант 4 курсу Богдан Копил; за перше місце у матчевій зустрічі з гирьового спорту отримав грамоту і подарунок член збірної АПБ Роман Лісовий.

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10