https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти Національного університету цивільного захисту України і працівники НПРЧ, які брали участь у ліквідації пожеж у житлових будинках Харкова, будуть заохочені правами ректора навчального закладу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.02.2011
НУЦЗУ

Курсанти Національного університету цивільного захисту України і працівники НПРЧ, які брали участь у ліквідації пожеж у житлових будинках Харкова, будуть заохочені правами ректора навчального закладу

Підставою про заохочення став лист  начальника  Головного управління МНС України в Харківській області, генерал-майора служби цивільного захисту  Павла Одарюка. Зокрема, у своєму зверненні Павло Васильович зауважує, що під час гасіння пожежі  вночі 11 лютого в будинку 3 по вулиці Пушкінській окрім підрозділів ГУ МНС Харкова працював черговий караул навчальної пожежно-рятувальної частини  НУЦЗУ. Осередок пожежі знаходився в житловій кімнаті на п’ятому поверсі. Їдкий дим швидко наповнив всі приміщення, ставлячи під загрозу життя мешканців будинку. Двадцяти двом  курсантам факультетів оперативно-рятувальних сил, пожежної безпеки і працівникам  НПРЧ, що прибули до місця пожежі, була поставлена задача проводити роботи із розкривання та демонтажу  будівельних конструкцій та перекриття  для попередження розповсюдження вогню.  Завдяки злагодженим діям та професійній майстерності особового складу НПРЧ поставлене завдання вони виконали успішно, що позитивно сприяло на результат гасіння пожежі, повідомляється у листі генерала Одарюка. В зв’язку з цим прошу заохотити правами ректора курсантів та співробітників НПРЧ.
Нагадаємо, 11 лютого у центрі Харкова горів житловий будинок. Близько третьої ранку сон мешканців третього будинку 3 на вулиці Пушкінській розбудив гуркіт у двері -  рятувальники дали команду всім покинути приміщення. Останній шостий поверх старовинної будівлі був охоплений  полум`ям. 40 людей з квартир евакуювали  на вулицю.
Літню жінку шпиталізували в лікарню - в неї стався серцевий напад. Поширенню вогню сприяло дерев’яне перекриття будівлі, тож полум’я вгамували лише о сьомій ранку, проте тліти конструкції продовжували ще тривалий час. Епіцентром загоряння стала кімната на 6 поверсі, яку винаймали студенти, спалахнула білизна, яку сушили над ввімкненою плитою. Мешканці будинку неодноразово скаржились на п`яні гулянки в помешканнях молодих людей, цієї ночі здивувалися їхній поведінці і рятувальники.
Вогонь знищив четвертий, п`ятий та шостий поверхи, третій та другий залиті водою. Без даху над головою залишилися 15 людей. Міська влада пообіцяла відремонтувати помешкання та підшукати тимчасове житло. Проте переїжджати з центра міста у спальні райони погорільці не поспішають. Райвідділ міліції порушив кримінальну справу. Свідки надзвичайної події надали свої пояснення. Четверо студентів, яких підозрюють у недбальстві,  опитані правоохоронцями в районному відділі ГУМВС в Харківській області. В ході  розслідування  буде встановлено  -  студенти чи власник квартири відповідатимуть за скоєну надзвичайну подію.

 

Лариса Кошеварова, провідний фахівець взаємодії з громадськістю та ЗМІ сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10