https://www.high-endrolex.com/10 Звітують науковці Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.01.2011
НУЦЗУ

Звітують науковці Національного університету цивільного захисту України

27-го січня в Національному університеті цивільного захисту України відбулася розширена вчена рада навчального закладу. Стрижневим питанням, що обговорювалось на заході, стало підбиття підсумків науково-дослідної діяльності університету протягом 2010 року. Проректор з наукової роботи полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов у своїй доповіді зазначив, що у 2010 році значно підвищився науковий потенціал навчального закладу. Із 272 науково-педагогічних працівників – 21 докторів наук, 138 кандидатів наук, 16 професорів, 78 доцентів. Продовжують плідно працювати дві спеціалізовані вчені ради за спеціальностями «Пожежна безпека» і «Цивільна оборона» та «Психологія діяльності в особливих умовах». Ефективно функціонує наукове товариство курсантів та студентів. Так, у 2010 році на конкурсах різних рівнів 8 робіт наших курсантів та студентів посіли призові місця. Зокрема, за результатами відкритого конкурсу на кращу науково-дослідні роботи курсантів та студентів ВНЗ МНС перше місце отримав студент 4-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки Комяк В.В. (викладач В.М.Іщук), третє місце – студентка 2-го курсу того ж факультету Бричук М.С. (викладач к.х.н., доцент Тарасова Г.В.). А курсант Стельмах Д.О. був відзначений керівництвом Академії цивільного захисту Російської Федерації за результатами участі у «Международной модели ООН МЧС».
Відповідно до методики підбиття підсумків з організації науково-дослідної роботи було проведено конкурсний аналіз роботи кафедр навчального закладу. Так, І місце на факультеті цивільного захисту посіла кафедра управління та організації діяльності у сфері цивільного захисту (начальник кафедри – д.т.н. Олександр Соболь), І місце на факультеті оперативно-рятувальних сил – кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки (начальник – к.т.н. Віталій Барбашин), перше місце на соціально-психологічному факультету виборола кафедра загальної психології (начальник – д.б.н., професор Ліна Перелигіна), І місце на факультеті пожежної безпеки посіла кафедра пожежної і техногенної безпеки об’єктів та технологій (начальник – к.т.н., доцент Володимир Олійник), І місце на факультеті техногенно-екологічної безпеки – кафедра прикладної механіки (завідувач – к.т.н. Сергій Вамболь).
Підсумовуючи, доповідач Володимир Андронов зауважив, що в результаті проведеного аналізу у 2010 році наукова робота в Національному університеті цивільного захисту України проводилась на рівні, що є необхідним для вищого навчального закладу ІV рівня акредитації, а також визначив пріоритетні напрямки діяльності на 2011 рік.
Науково-дослідна робота в університеті проводиться відповідно до вимог сьогодення, а значить, навчальний заклад життєдіє у повній мірі.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря котова.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10