https://www.high-endrolex.com/10 Обов’язки громадян і права міліції, професійний бокс і …подорож по небу. Або пізнавально-захоплюючий відпочинок першокурсників-рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.11.2010
НУЦЗУ

Обов’язки громадян і права міліції, професійний бокс і …подорож по небу. Або пізнавально-захоплюючий відпочинок першокурсників-рятувальників

Минулими вихідними курсанти першого курсу факультетів пожежної безпеки та оперативно-рятувальних сил зустрічали керівників підрозділів громадської безпеки райвідділів міліції міста Харкова. Рятувальники  прослухали лекцію  «Обов'язки громадян України та права працівників міліції щодо забезпечення громадського порядку» щодо відповідальності за скоєння  правопорушень. Співробітники Київського і Жовтневого райвідділів міліції  розповіли про  грубі та дрібні правопорушення, які фіксуються у місті Харкові, їх типовість, тенденцію та розкриття, адміністративну та кримінальну відповідальність підозрюваних у злочинах, права потерпілих та затриманих. Офіцери міліції розповіли  про те, як треба уникати конфліктних ситуацій, будучи у відпустці або у звільненні. З цієї лекції курсанти засвоїли багато потрібної інформації, яка знадобиться їм в майбутньому.

Ввечері особовий склад курсів відвідали Палац спорту, де усі були вражені двобоєм боксерів Сергія Федченка та Демаркуса Корлі. Крім того, курсанти вболювали за офіцера та випускника нашого навчального закладу, старшого лейтенанта сцз, боксера Валентина Головка. Змагання на рингу відзначилися напруженими боями в різноманітних категоріях. Одну з перемог завоював  Валентин Головко. Ми пишаємось такими випускниками, як він.

 

14.11.10 відбувся Чемпіонат Харківської області з військово-спортивного багатоборства . В ньому прийняв участь курсант нашого курсу Андрієць Михайло. Він показав гарну техніку і посів почесне перше місце. Весь курс пишається нашим чемпіоном.

Також у неділю на нашому курсі проходило спортивне свято. На ньому відбулись змагання з легкоатлетичного кросу на дистанцію 3000 метрів та згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Всі дуже старались зробити максимальну кількість раз. Багато курсантів покращили свої попередні результати.

У неділю відбувся похід до "Планетарію імені Гагаріна" на програму "Подорож по небу". Курсанти побачили дуже красиві зображення зіркового неба, дізнались про сузір`я, які можемо бачити ми та жителі південної півкулі. Також нам розповіли, як сформувались Земля та Місяць. А ще  побачили, як відбуваються місячні та сонячні затемнення, та  як падають зірки. Всі курсанти були в захваті від побаченого.

                            

Рада самоврядування 1-го курсу факультетів пожежної  безпеки та оперативно-рятувальних сил

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10