https://www.high-endrolex.com/10 У Львові завершився один з етапів масштабного міжнародного проекту «Пандемія, криза, катастрофа - час діяти спільно» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.09.2010
ЛДУ БЖД

У Львові завершився один з етапів масштабного міжнародного проекту «Пандемія, криза, катастрофа - час діяти спільно»

Протягом двох днів у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС провідні фахівці пожежно-рятувальної служби Польщі провели серію семінарів щодо механізму системи цивільного захисту європейських країн та систему взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів України та інших держав під час масштабних надзвичайних ситуацій. Захід відбувся в рамках реалізації спільного масштабного міжнародного проекту «Пандемія, криза, катастрофа - час діяти спільно! Україна інтегрована до європейських та глобальних систем цивільної безпеки». Зокрема, польські спеціалісти Маріуш Фельтиновський та Мартін Кедра, які мають досвід ліквідації наслідків землетрусу на Гаїті та лісових пожеж в Росії, поділилися ним з курсантами Львівського університету МНС та учасниками семінару. Також розглянули питання організації рятувальних операцій з врахуванням національних особливостей різних народів, психологію їх поведінки під час екстремальних ситуацій тощо.
Ініціатором проекту виступили провідні вищі навчальні заклади України та Польщі - Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС та Варшавська Головна школа пожежно-рятувальної служби. У проекті задіяні 27 країн-членів Євросоюзу та Україна. Він передбачає декілька етапів, які послідовно проводяться протягом року. Нещодавно в рамках реалізації проекту в Польщі проводилися масштабні навчання «PIONKI 2010». Вже зовсім скоро, в рамках проекту, учасники відвідають ряд європейських країн для обміну досвідом організації системи цивільного захисту та підготовки відповідних фахівців. Вже зараз, в рамках підготовки до Євро-2012 розглядається можливість проведення спільних міжнародних навчань рятувальних служб Польщі та України у Львові.
 Проект передбачає інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини (European Community Mechanism for Civil Protection) і фінансується Міністерством закордоних справ Польщі. Метою проекту є адаптація українських фахівців, які працюють в галузі безпеки людини, до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту і, зокрема, з Механізмом цивільного захисту Європейської Спільноти, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій і, особливо, тих, які мають транскордонний характер.
Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України сьогодні є провідним вищим навчальним закладом України в галузі безпеки людини, який визнали у Європі та включили до загальноєвропейського механізму забезпечення безпеки.


Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10