https://www.high-endrolex.com/10 Директор Департаменту цивільного захисту МНС провів лекцію для курсантів та науково-педагогічних працівників Національного вишу МНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.09.2010
НУЦЗУ

Директор Департаменту цивільного захисту МНС провів лекцію для курсантів та науково-педагогічних працівників Національного вишу МНС

21-го вересня для курсантів та науково-педагогічних працівників Національного університету цивільного захисту України Директор Департаменту цивільного захисту генерал-майор служби цивільного захисту Василь Квашук провів лекцію за темою «Основні засади створення і функціонування Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій». На сьогодні Департамент цивільного захисту є провідним структурним підрозділом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в мирний час та в особливий період, у тому числі від наслідків терористичних дій і підпорядкований Міністру та першому заступнику Міністра – куратору. На тлі останніх подій, що сталися не тільки в Україні, а й далеко за її межами: повені в Китаї, Європі, у Львівській, Чернівецькій, Закарпатській областях, землетрусів у Грузії, Пакистані, Ірані – чітко відстежується роль і основні задачі функціонування Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій.
Аби запобігти надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру, зокрема зазначив Василь Павлович, на територіях областей проводяться командно-штабні навчання. Такі практичні збори проходять один раз у п’ять років. Вони мають за мету проведення відпрацювання всіх комплексних заходів із залученням служб цивільного захисту – медичної, транспортної, оперативно-рятувальної, тощо – щодо ліквідації наслідків будь-якої надзвичайної ситуації. Умови, в яких проводяться командно-штабні навчання, максимально наближені до реальних і мають регіональний або державний рівень.
«У Харкові з 21-го до 24-го вересня, - зазначив Василь Павлович, - ми проведемо заплановані командно-штабні навчання територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області. Відпрацьовуватиметься епізод виникнення пожежі на авіаційному судні, захваченому терористами. Саме тут будуть задіяні курсанти 4-го курсу факультетів пожежної безпеки та оперативно-рятувальних сил».
Ректор Національного вишу МНС Володимир Садковий вручив Директорові Департаменту цивільного захисту генерал-майору служби цивільного захисту Василеві Квашуку медаль «За особистий внесок у розвиток науки і освіти в університеті», подякував за лекцію, а також за допомогу у вихованні молодих спеціалістів факультету цивільного захисту навчального закладу.

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото - Ігоря Котова.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10