https://www.high-endrolex.com/10 Вони поклялися бути оперативними, відважними та мужніми | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.09.2010
НУЦЗУ

Вони поклялися бути оперативними, відважними та мужніми

Ця стела нагадує невеличкий меморіал. Невеликий за розміром – суттєвий і значущий по своїй суті. Вже четвертий рік поспіль кожний курсант, починаючи з 2-го курсу своє стажування в навчальній пожежно-рятувальній частині Національного університету цивільного захисту України, перш, ніж приступити до чергування, дає клятву захищати та берегти життя і здоров’я людини у будь-якій надзвичайній ситуації перед стелою «Доблесть Пожежного».

Біля стели зібралися почесні гості та господарі свята – ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, проректори вишу,  ветерани пожежної охорони – колишній ректор університету (в минулому – пожежно-технічного училища МВС України), а сьогодні - професор кафедри  Володимир Палюх, начальник навчальної пожежно-рятувальної частини,  керівництво факультетів університету, курсанти, а також представники  ГУ МНС України в Харківській області,  гості.

Звертаючись до курсантів, що заступають на стажування до навчальної пожежно-рятувальної частини, ректор університету Володимир Садковий побажав курсантам успіхів в оволодінні практичними навичками при гасінні пожеж, наказав слухатись своїх командирів та начальників караулів, завжди діяти у надзвичайній ситуації зважено та чітко.

Поява такого пам’ятного місця в навчальному закладі МНС дає  можливість курсантам зайвий раз відчути свою особисту причетність до великої місії рятівника, відчути ту святість і правильність обраного життєвого шляху. У 2007 році пам’ятну стелу спроектували,  змонтували і відкрили. Урочистості біля неї кожного разу для курсантів дуже відповідальні. Вони вважають, що це світла пам’ять про загиблих пожежних при виконанні свого обов’язку, це – пам’ять про врятовані долі.

І як урочиста посвята в бойове життя – передача бойового одягу курсантами 5-го курсу своїм молодшим товаришам – курсантам 2-го курсу, які щойно заступили на чергування до навчальної пожежно-рятувальної частини. У повній амуніції за сигналом «Тривога!», на пожежних автомобілях новоспечені рятівники НПРЧ виїхали  на умовний бойовий виклик.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

Фото Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10